ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΖΥΓΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ «ΑΞ.Ι.Α»

Κινητοποίηση για τις συντάξεις χηρείας

Δημοσίευση: 27 Απρ 2017 8:44

H συνάντηση με αρχηγούς κομμάτων αλλά και κινητοποίηση για το θέμα των συντάξεων χηρείας, αποφασίσθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α» με τη συμμετοχή φορέων.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου ξεκίνησε σειρά επαφών και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, στο πλαίσιο των συναντήσεων «απόλυτος ο κ. Γ. Ρωμανιάς επί της αντισυνταγματικότητας του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 και η χορήγηση σύνταξης χηρείας με ηλικιακά κριτήρια και επιβεβλημένη η προσπάθεια τροποποίησης του εν λόγω άρθρου μέσω των πολιτικών κομμάτων του κοινοβουλίου. 

Θετικός εμφανίστηκε στην πρόθεση των φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων να προσφύγουν ενώπιον του ΣτΕ, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική η εν λόγω διάταξη. Επιβεβλημένη επίσης και η έφεση μη συμφωνίας με το περιεχόμενο της οριστικής και όχι προσωρινής συνταξιοδοτικής πράξης ενώπιον του ΙΙΙ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την επισήμανση να προσεχθεί το περιεχόμενο αυτής, προκειμένου να θεωρηθεί έγκαιρη και έγκυρη, αλλά και το κόστος. Επιβεβαιώθηκε ότι επιτρέπεται η εργασία, σε όσους τυχερούς μπορέσουν να βρουν εργασία τα τρία πρώτα χρόνια χωρίς να επηρεάζεται το ποσό της σύνταξης.
Τέλος, τους ενημέρωσε ότι τυχόν αποποίηση κληρονομιάς, λόγω χρεών, δεν επηρεάζει τη χορήγηση της σύνταξης αφού δεν θεωρείται κληρονομική περιουσία, πλην όμως το αντίθετο συμβαίνει με το εφάπαξ».
Στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), πραγματοποιήθηκε επίσης «συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου με τα μέλη της που διαμένουν στην Αθήνα, τα οποία ενημερώθηκαν για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και επιλύθηκαν υπάρχουσες απορίες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, στην οποία συμμετείχαν: Από φορείς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Βαγγ. Θεοδωρίδης, η Γ.Γ. του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Πόπη Μουρίκη, ο Γ.Γ. της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβριήλ Κασιμάτης, ο γεν. διευθυντής της ΚΕΔΕ Βαγγ. Πάνου.
Από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας: Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Περβαινάς, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Βασίλειος Ροζής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλειος Νικολόπουλος, η πρόεδρος των Ορφανικών Οικογενειών Στρατού Αμάντα Λάμπρου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτριος Ρώτας, ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Οδυσσεύς Κουτσοποδιώτης, ο γραμματέας της Ανεξάρτητης Ένωσης Ενόπλων Δυνάμεων Ευθύμιος Γκιτέρσος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ Αθανάσιος Νταβούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικής Περιφέρειας Αττικής Νικόλαος Λυμπέρης, και ο οικονομικός σύμβουλος των ΕΑΑ Ιωάννης Αντωνιάδης.
Στη σύσκεψη, τοποθετήθηκαν, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ κ. Περβαινάς, για τις ενέργειες του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α., ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Απόστολος Παπαπαρίσης για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε ομόφωνα να επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων και να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην Αθήνα, στις 30 Μαΐου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass