ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

Επαναβεβαίωση για το Εμπορευματικό Κέντρο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 29 Απρ 2017 11:11

Το ζήτημα της δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα ήρθε εκ νέου στη δημοσιότητα από τα πλέον επίσημα χείλη. Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο άτυπης συνάντησης με τους δημοσιογράφους, τόσο ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γεώργιος Αποστολόπουλος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Πετράκης, ανέφεραν πως ο Οργανισμός έχει αιτήματα από 85 μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες επιζητούν σύνδεση με τον σιδηρόδρομο. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός προχωρά κοινό πρόγραμμα με την ΕΤΒΑ του Ομίλου Πειραιώς, για σύνδεση του σιδηρόδρομου με τα logistic centers μεγάλων βιομηχανιών.
Μάλιστα, στα πλάνα του Οργανισμού είναι η δημιουργία μεγάλων Εμπορευματικών Κέντρων σε Θριάσιο (ήδη δρομολογείται), Λάρισα και σε Αλεξανδρούπολη (δίχως να αποκλείεται η Θεσσαλονίκη) και 8-10 μικρότερων.
*Τον Φεβρουάριο του 2016 μιλώντας στην «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθανάσιος Σχίζας, είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως «Η λογική μας είναι ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στον σιδηροδρομικό άξονα μια σειρά από Εμπορευματικά Κέντρα με “ηγέτη” αυτό του Θριάσιου Πεδίου. Θα ακολουθήσει το Eμπορευματικό Kέντρο στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του στρατοπέδου Γκόνου, ενώ θα ακολουθήσει η Αλεξανδρούπολη» είχε πει και έγινε πιο συγκεκριμένος «Αυτά σε πρώτη φάση γιατί αμέσως μετά στο μυαλό μας είναι ακόμα και η περιοχή της Λάρισας. Μπορεί να μην διαθέτει λιμάνι όμως η γεωγραφική της θέση και η αγροτική της φύση είναι τέτοια στοιχεία που της δίνουν το πλεονέκτημα, αν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες εν τέλει, να φιλοξενήσει το πρώτο χερσαίο Εμπορευματικό Κέντρο που θα δώσει μεγάλο αβαντάζ σε πολλούς παραγωγούς και εταιρίες απ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα. Όλοι αυτοί θέλουν να διαθέσουν γρήγορα, με ασφάλεια και φυσικά φτηνά τα προϊόντα τους. Θα φτάνουν στα μεγάλα λιμάνια και από εκεί θα φεύγουν για τους προορισμούς τους».
*Τον Μάιο του 2016 το θέμα απασχόλησε και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, ενημερώνοντας το σώμα, να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ο ΟΣΕ οδηγείται σε λήψη απόφασης για λειτουργία Εμπορευματικού Κέντρου σε έκταση μετά το Εργοστάσιο Ζάχαρης, στην περιοχή του Κουλουρίου και σε έκταση 400 στρεμμάτων, που ανήκει στον ΟΣΕ και συνορεύει με τις εκτάσεις του Δημοτικού Αμαξοστασίου. Πρόκειται για το πρώτο Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ, που θα λειτουργήσει εκτός λιμανιών. Η λειτουργία θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη και στην τοπική επιχειρηματικότητα. Η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου, θα δώσει σημαντική ώθηση στο ζήτημα της μεταφοράς του σημερινού Κέντρου Διαλογής και Εμπορευματικού Σταθμού, που λειτουργεί στο Μεζούρλο».
*Έπειτα ακολούθησε ένα σενάριο στο οποίο ήθελε το εν λόγω Eμπορευματικό Kέντρο να … μετακομίζει στο Βελεστίνο. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτος υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ Θανάση Σχίζα στον δήμαρχο Λαρισαίων ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο.
*Τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Σχίζας ήρθε στη Λάρισα όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων τέθηκε και το θέμα της λειτουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα, ένα από τα τέσσερα που θα λειτουργήσουν στη χώρα. Μάλιστα διευκρίνισε τότε ότι πρόκειται για θέματα όπως «τα πολεοδομικά, θέματα κυκλοφορίας, το Εμπορευματικό αλλά και το Εμπορικό Κέντρο για τα οποία δρομολογούμε λύσεις και θα καταλήξουμε σε κάποια προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Λάρισας», κατέληξε ο κ. Σχίζας.
Με βάση τα δεδομένα του περασμένου Μαρτίου, η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα σχεδιάζεται για το 2018.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass