ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Κοσμοσυρροή στον Πλαταμώνα

* Από τις σήραγγες οι περισσότεροι εκδρομείς

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2017 22:05

Κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα προχθές Πρωτομαγιά στον Πλαταμώνα.

Ο καλός καιρός ιδιαίτερα από το πρωί μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώθησε τους κατοίκους της Λάρισας προς τα παράλια. Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για μια βόλτα ο Πλαταμώνας. Κυριολεκτικά προχθές στον Πλαταμώνα υπήρξε μεγάλη κοσμοσυρροή, αφού από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ σε όλα τα καταστήματα εστίασης υπήρχε το αδιαχώρητο.

 Κυρίαρχη επιλογή, ειδικά για τη νεολαία, το καφεδάκι στα παραλιακά καφέ και μπαράκια με το κύμα να σκάει μπροστά στα πόδια των επισκεπτών. Ωστόσο και στα άλλα καταστήματα, όπως ψητοπωλεία, ψαροταβέρνες, αλλά και φαστ - φουντ η κίνηση ήταν εξίσου μεγάλη.

 Η μεγάλη κίνηση άρχισε μετά τις 10.30 το πρωί, όπου οι περισσότεροι εκδρομείς προτίμησαν τον αυτοκινητόδρομο και τις σήραγγες των Τεμπών. Γι’ αυτούς ίσως ήταν η πρώτη φορά που θα διέσχιζαν τον νέο δρόμο παρακάμπτοντας την Κοιλάδα των Τεμπών. Κατά διαστήματα, κυρίως νωρίς το μεσημέρι υπήρξαν ουρές στην έξοδο προς Πλαταμώνα γεγονός που υποχρέωσε την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» -λειτούργησε με δύο ταμεία- να χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρονική έξοδο με εισπράκτορα για να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία. Σύμφωνα με την εταιρία αναγνωρίζονται κάποια προβλήματα που υπήρξαν προχθές Πρωτομαγιά ωστόσο αυτά ήταν παροδικά και θα μελετηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν. Σημαντική ωστόσο συμβολή στην αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης ειδικά στην έξοδο – είσοδο Πλαταμώνα στον αυτοκινητόδρομο αναμένεται να έχει η τοποθέτηση αυτόματων μηχανημάτων είσπραξης του τέλους και σίγουρα στην αποσυμφόρηση θα συμβάλει σε ώρες αιχμής και ο οδηγός όταν διαθέτει το ακριβές αντίτιμο.

Τεστ και για τους επαγγελματίες του Πλαταμώνα οι οποίοι έχουν ανεβάσει πάρα πολύ την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα έχουν μειώσει τις τιμές οι οποίες είναι προσιτές για όλα τα βαλάντια.

Μιλώντας στην «Ε» επαγγελματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης τόνισαν ότι σε ό,τι αφορά στον εγχώριο τουρισμό οι Λαρισαίοι έχουν τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο, όχι μόνο για εκείνους – και είναι πάρα πολλοί - που έχουν ιδιοκτησίες, αλλά και για τους χιλιάδες άλλους που επιλέγουν τον Πλαταμώνα από μια ολιγόωρη απόδραση μέχρι και τις καλοκαιρινές διακοπές αρκετών ημερών.

Επίσης οι επαγγελματίες του Πλαταμώνα ενώ είναι σίγουροι για τη μεγάλη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν προς τους επισκέπτες και της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ωστόσο ζητούν από όλες τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα τον Δήμο Δίου – Ολύμπου να ξεκινήσουν από τώρα τις παρεμβάσεις τους ώστε ο Πλαταμώνας να αναδείξει την καλή του εικόνα.

ΣΤΑ ΒΟΡΕIΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 Μεγάλη επίσης ήταν η κίνηση και στα παράλια του Δήμου Τεμπών, σε Μεσάγγαλα και Καστρί – Λουτρό, αλλά και σε Κουλούρα, Αλεξανδρινή καθώς και στο Στόμιο του Δήμου Αγιάς.

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου κ. Φάνης Βουλιώτης υποστήριξε ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ήταν ουσιαστικά το πρώτο ξεκίνημα για το φετινό καλοκαίρι. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών άνοιξαν τους χώρους τους, επιδόθηκαν κυρίως στην καθαριότητα αλλά και απόλαυσαν τον καλό καιρό του τριημέρου. Υπήρξαν επίσης και επισκέπτες κυρίως από τη Λάρισα αλλά και όμορους νομούς. Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι έτοιμα και περιμένουν τους επισκέπτες με επόμενα άμεσα ραντεβού του Αγίου Αχιλλίου τη Δευτέρα 15 Μαΐου όπου η Λάρισα έχει αργία και προηγείται Σαββατοκύριακο και του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου, επίσης Δευτέρα.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή έπαιξαν και σκοπευτικοί αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Πυργετού.

Κείμενο - φωτ.:

Κώστας Τσόλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass