ΠΛΗΘΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ

Βραδιά φιλανθρωπίας και αγάπης από τη Μητρόπολη

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2017 22:00

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Λογίας Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο «Παλλάντιουμ» η τοπική Μητρόπολη, καθώς η ανταπόκριση των πιστών –για μία ακόμη φορά- ήταν μεγάλη και συγκινητική.

Η εκδήλωση περιελάμβανε απόδοση δημοτικών τραγουδιών από τα παιδιά της χορωδίας της Μητροπόλεως και θεατρική παράσταση με τίτλο «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» από τα παιδιά του 12ου Γυμνασίου – 8ου Λυκείου Λαρίσης, ενώ στο τέλος ακολούθησαν κληρώσεις με πολλά δώρα και προσφέρθηκαν πολλά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες των ενοριών.

Ο σεβ. μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος στον σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε την Λογία «κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μέσα στην οποία βυθίζεται κάθε άπορος αδελφός μας και βρίσκει γαλήνη, αγάπη και στοργή».

Από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης π.Ιγνάτιος Μουρτζανός, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος της Λογίας Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης, στο καθιερωμένο κήρυγμά του, υποστήριξε ότι «σήμερα κλεινόμαστε περισσότερο στον εαυτό μας, από κάθε άλλη περίοδο, απαιτούμε χωρίς να θέλουμε να προσφέρουμε. Ίσως γιατί τελικά δεν είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι ο Χριστός κατοικεί στις καρδιές μας. Έτσι, άλλος από εμάς δίνει λόγο, άλλος γνώσεις, άλλος παραπέμπει στους αγίους, άλλος αισθάνεται ότι ο Θεός δεν τον ακούει και πώς να δώσεις λύσεις, όταν εσύ δεν τις έχεις για σένα. Πρωτίστως όμως κλεινόμαστε στον εαυτό μας διότι έχουμε παρασυρθεί από το πνεύμα και τον τρόπο της εποχής μας που λέει πως πρωτίστως πρέπει να έχουμε. Να ικανοποιούμε τον εαυτό μας και το εγώ μας και να περιμένουμε μόνο από τους άλλους να πάρουμε. Σταδιακά παραλύει ή σκληραίνει τόσο που να μην του κάνει τίποτε εντύπωση, να μην αγαπά τίποτε και κανέναν ή να αγαπά όσους τον εξυπηρετούν, όσους μπορεί να χρησιμοποιήσει. Γιατρεύει κι εμάς ο Χριστός, εφόσον πιστεύουμε σ’ Αυτόν, από την παραλυσία της αμαρτίας, από τη μοναξιά του να μη βγαίνουμε από τον εαυτό μας, από την απελπισία να ζούμε μία ζωή χωρίς διέξοδο. Γιατρεύει κι εμάς ο Χριστός από τον φόβο του θανάτου, το αίσθημα της ματαιότητας, που μας κάνει να αναζητούμε χαρά στις προτάσεις του κόσμου, που είναι όμως μία επαναλαμβανόμενη παγίδα εγκλεισμού μας σε έναν ψεύτικο χρόνο και τρόπο. Οι άνθρωποι, περισσότερο ή λιγότερο ασθενείς, παλεύουμε για τα συμφέροντά μας. Ξέρουμε να ζητούμε και να απαιτούμε. Κάποτε ο Θεός επιτρέπει να δοκιμαζόμαστε. Μέχρις ότου βρούμε την οδό της πίστης. Την οδό της Ανάστασης και της ζωής. Την οδό της αληθινής ίασης. Ακόμη κι αν είμαστε λίγοι μέσα στον κόσμο αυτό, τελικά ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων δε θα μας ξεχάσει. Εντός της Εκκλησίας θα μας δώσει τη χάρη και τη χαρά Του. Αρκεί να ξεκινήσουμε ό,τι παίρνουμε να το δίνουμε. Αν ζούμε Χριστό, τον Χριστό θα δώσουμε. Αν ζούμε τον εαυτό μας, το εγώ μας. Αν την παραλυσία μας, δε θα βοηθούμε άλλους να βγούνε από τη δική τους λύπη. Καιρός να μετρηθούμε με το φως της ανάστασης και να αποφασίσουμε αν θέλουμε τη γιατρειά μας. Και να στραφούμε προς Εκείνον που γνωρίζει και δίνει, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη της προσωπικής μας αφύπνισης».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass