ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ" ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Συλλογικές δράσεις ακύρωσης δανείων

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 15:15

Στην αναγκαιότητα συλλογικής διεκδίκησης ακυρώσεως δανείων, επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον δεκάδων Λαρισαίων, που συμμετείχαν σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το σωματείο "Αντίσταση τώρα" στον ημιώροφο του ξενοδοχείου "Μετροπόλ".

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησε ο οικονομολόγος-πρόεδρος του σωματείου κ. Παν. Θεοδωρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γενικότερη οικονομική συγκυρία και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθώς και στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν απ' τις συμφωνίες τραπεζών - δανειστών - δανειοληπτών. Περιέγραψε τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει χιλιάδες δανειολήπτες και εξέφρασε την άποψη ότι στόχος και στρατηγική επιδίωξη των ("κατά τα άλλα φίλων και συμμάχων") δανειστών είναι να ταπεινώσουν εθνικά τη χώρα και να αρπάξουν τα ακίνητα των πολιτών της. Χαρακτήρισε γενοκτονία τις συμφωνίες που υπογράφονται με τις τράπεζες και τους θεσμούς, υπογράμμισε την ανάγκη συσπείρωσης και αντίστασης όλων των Ελλήνων για να ματαιωθούν τα σχέδιά τους και παρουσίασε πρακτικούς, νομικούς και άλλους τρόπους, με τους οποίους μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν την ακύρωση "κόκκινων" αλλά ακόμη και εξυπηρετούμενων δανείων. Αντίστοιχα, συγκεκριμένα μέτρα, πρότεινε για τη διαγραφή φόρων ιδιωτών προς το δημόσιο ή άλλους φορείς. Για "πιο αποτελεσματική διεκδίκηση" πρότεινε την εγγραφή στο σωματείο και τη συλλογική κατάθεση αγωγών-ανακοπών ή όποιο άλλο νομικό μέτρο κριθεί κατάλληλο, για πάγωμα, διαγραφή ή συμψηφισμό οφειλών. Ανέφερε μάλιστα ότι το σωματείο το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει σχετική αγωγή κατά του Δημοσίου.

Μετά την εισηγητική ομιλία του κ. Θεοδωρίδη, ακολούθησαν παρεμβάσεις και διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass