ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Σεβ. Ιγνάτιος: Λαρισαίοι αγαπήστε την πόλη σας

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 15:35

Ικανοποίηση επικρατεί στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για τη συμμετοχή των λαρισαίων στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, καθώς όχι μόνο ανήμερα της εορτής, αλλά και σε αυτές που προηγήθηκαν, η παρουσία των πιστών ήταν εντυπωσιακή και με κατάνυξη.

Στο κήρυγμά του στην Κεντρική πλατεία ο σεβ. μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον βίο του προστάτη της πόλης και στα μηνύματα που εξέπεμψε με την Αγιότητά του. «Πρώτον ο Πολιούχος Άγιος Αχίλλιος υποδεικνύει την Πίστη στο Θεό. Δεύτερον, ο άγιος μας τονίζει το νόημα της Πατρίδος. Τη γλυκύτητα του όρου ιδιαιτέρα πατρίς. Σκεφθείτε, ποιος Λαρισαίος ευρισκόμενος σήμερα σ’ άλλους τόπους, δεν θα έχει το νου του στραμμένο εδώ. Σ’ αυτά που επιτελούνται σήμερα, στον τόπο του, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, στην γενέτειρα πόλη του; Αν δεν καταλάβουμε την αξία της Πίστεως, πώς θα κερδίσουμε τη σωτηρία μας; Αν δεν αγαπήσουμε την επίγεια πατρίδα μας, πώς θα εκζητήσουμε την Επουράνια Πατρίδα; Αδελφοί μου, μεγαλόφωνα μας λέγει σήμερα ο Άγιος Αχίλλιος, ο Προστάτης και Πολιούχος μας. Αγαπήστε την Πόλη σας, Αγαπήστε τη Λάρισά σας, την Πατρίδα σας, νοιώστε βαθειά αυτή την αγάπη για να ‘χετε βαθειά τη γνώση του όρου Πατρίδα, ώστε αναγάγοντες αυτό στον χώρο τον πνευματικό να γίνετε νοσταλγοί της Ουρανίου Πατρίδος. Μας λέγει μεγαλόφωνα, πιστέψτε βαθειά ότι ο Θεός είναι μαζί σας και με τις δικές μου πρεσβείες καλύπτει τα αιτήματά σας και τις προσευχές σας, ζήστε την εν πνεύματι ζωή, αισθανθείτε έντονη την απανταχού παρουσία του Θεού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass