ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Μαραθώνιο πάρτι Zumba στη Σκεπαστή της Νεάπολης

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 22:10

Χορεύουν για καλό σκοπό, μικροί και μεγάλοι την Κυριακή 21 Μαΐου στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης από τις 11 το πρωί. Το Zumbathon ή αλλιώς μαραθώνιος Zumba διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη Λάρισα.

Είναι μια τρίωρη εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η παγκόσμια εταιρία που ανήκουν όλοι οι πιστοποιημένοι zumba instructors ή αλλιώς Zin, τους δίνει τη δυνατότητα να διοργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις με εθελοντική προσφορά για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.

«Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται φέτος στην πόλη μας, με την παράλληλη βοήθεια του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και γίνεται για την οικονομική ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού», δηλώνει στην «Ε» η Νατάσα Αλεξάνδρου διοργανώτρια, γυμνάστρια και Zumba instructors. Στόχος των διοργανωτών είναι και ο φετινός μαραθώνιος να γνωρίσει την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες χρονιές, να συμμετάσχουν οι Λαρισαίοι και να στηριχτεί το «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Οι Λαρισαίοι δείχνουν ότι αγαπούν τη Zumba. Μάλιστα εκπαιδευτές κάνουν λόγο ότι έχει αποκτήσει και στη Λάρισα φανατικούς οπαδούς σε όλους τους χώρους άθλησης που πραγματοποιείται το πρόγραμμα. «Η Zumba απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι ανυπομονούν να συμμετάσχουν στο Zumbathon. Στις ομάδες μας έχουμε και άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Όλοι όσοι χορεύουν μπορούν να συμμετάσχουν, εξάλλου το Zumba fitness αποτελείται από έθνικ χορούς», διευκρινίζει η κ. Αλεξάνδρου.  

Το πρόγραμμα προσφέρει γυμναστική μέσα από τον χορό, είναι εύκολο και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλες οι ηλικίες. Παράλληλα, προσφέρει καρδιοαναπνευστική άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση, λιποδιαλυτή και το κυριότερο είναι ευχάριστο, διασκεδαστικό και ανεβάζει τη διάθεση των αθλούμενων.

Το Zumba Fitness είναι ένα αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής δοσμένο με τον πιο κεφάτο και διασκεδαστικό τρόπο, αφού συνδυάζει τον χορό, σε λάτιν και εθνικ ρυθμούς από όλο τον κόσμο, με τη σωματική άσκηση. «Είναι ένα πρόγραμμα αρκετά δελεαστικό για τις γυναίκες μιας και επιτυγχάνει μέγιστη καύση θερμίδων, από 500 – 1000 θερμίδες την ώρα» δηλώνει για να προσθέσει ότι είναι «ένα πρόγραμμα κεφάτο, διασκεδαστικό και συνάμα αποδοτικό σε επίπεδο καρδιοαναπνευστικής και μυϊκής λειτουργίας, που βοηθά στο κυκλοφορικό, την ευλυγισία, τον νοητικό συντονισμό, με δυνατό σημείο τη μεγίστη καύση θερμίδων, μιας και το Zumba Fitness είναι ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης».

Οι εκπαιδευτές υποστηρίζουν ότι είναι το είδος της γυμναστικής που δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως «μάθημα» αλλά σαν ένα διαρκές πάρτι που πέρα από την άσκηση, προσφέρει στον συμμετέχοντα ψυχική ανάταση και συμβάλλει τα μέγιστα στη θετική διάθεση προσφέροντας ψυχοθεραπευτικά οφέλη.

Πέρα όμως από το βασικό πρόγραμμα η Νατάσα Αλεξάνδου αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλες ειδικότητες όπως είναι το Zumbini για βρέφη με τις μαμάδες τους, το Zumba kids Jr για παιδιά 4 - 6 ετών, το Ζumba Gold για ηλικιωμένους και ΑμεΑ, το Aqua Ζumba με προπόνηση σε νερό, Ζumba Toning με χρήση toning sticks ή αλτήρων, το Ζumba Sentao με παρτενέρ μια καρέκλα, το Zumba Step με χρήση step και το Strong by Zumba που είναι ένα πολύ έντονο πρόγραμμα ενδυνάμωσης.     

Το πρόγραμμα Zumba Kids που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση της Κυριακής είναι ένας συνδυασμός σωματικής άσκησης και ψυχαγωγίας. Η σύσταση της ώρας καθώς και οι χορογραφίες διαφέρουν από το κλασικό πρόγραμμα και αποτελούν ένα ιδιαίτερο είδος εκγύμνασης σώματος και πνεύματος για τα παιδιά. Η ώρα του προγράμματος αποτελείται από ασκήσεις, παιχνίδια, κατασκευές, γνώσεις, χορό και ποικίλες δραστηριότητες. «Οι χορογραφίες είναι βασισμένες στη Zumba, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ηλικίας και περιμένουν τους λάτρεις του χορού για να ξεφαντώσουν σε ένα πρόγραμμα πάρτι», υποστηρίζει η κ. Αλεξάνδρου και συμπληρώνει ότι τα σωματικά οφέλη είναι πολλά καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, βοηθά στην ισορροπία, την ευλυγισία, την αντοχή, τονώνει το καρδιοαναπνευστικό, κυκλοφορικό και το μυϊκό σύστημα, βοηθά τον μεταβολισμό, αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα και τα παιδιά αποκτούν μια καλή φυσική κατάσταση».

Παράλληλα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτές αναπτύσσει τα παιδιά πνευματικά και ψυχικά. «Σε επίπεδο πνευματικό και ψυχικό αναπτύσσει την αυτοσυγκέντρωση, βελτιώνει τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τονώνει την αυτοπεποίθηση, απελευθερώνει την εκφραστικότητα, βοηθά στην κοινωνικοποίηση, δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση και δίνει στα παιδιά το κέφι, τη χαρά και το χαμόγελο που τους αξίζει», υπογραμμίζουν.

Στο πλαίσιο του μαραθώνιου Zumbas αύριο Παρασκευή μαθητές από τα τμήματα Zumba Kids θα χορέψουν στις 8 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία. Την ίδια ώρα το Chopper Riders Club Λάρισας με σημαιάκια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσουν τον γύρο του κέντρου της πόλης με κατάληξη στην Κεντρική πλατεία καλώντας όλοι μαζί τους Λαρισαίους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Κυριακής.

Για την Κυριακή θα υπάρξουν δωρεάν δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ στις 10:20 το πρωί από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα και στις 2:30 το μεσημέρι από τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Η είσοδος για τα παιδιά του Δημοτικού θα είναι δωρεάν. Την εκδήλωση στηρίζει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass