ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε»

«Βελάζουν» από κλοπές και ελλείψεις

*«Δεν έχουμε ρεύμα να βάλουμε έναν προβολέα ή μια κάμερα * Δεν αντέχουμε άλλο – Μεταφέρουμε το γάλα τρεις φορές την ημέρα για να μην ξινίσει»

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 22:30
"Με το που αρμέγουμε πρέπει να πάμε το γάλα στο χωριό για να μην ξινίσει", λέει ο Αποστόλης Ζήσης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων της περιοχής «Είναι ειρωνεία να περνάει η κολώνα λίγα μέτρα δίπλα από τις μονάδες μας και να μην μπορούμε να πάρουμε ρεύμα "Με το που αρμέγουμε πρέπει να πάμε το γάλα στο χωριό για να μην ξινίσει", λέει ο Αποστόλης Ζήσης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων της περιοχής «Είναι ειρωνεία να περνάει η κολώνα λίγα μέτρα δίπλα από τις μονάδες μας και να μην μπορούμε να πάρουμε ρεύμα

«Παλεύουμε μέχρι το βράδυ για να βγάλουμε το μεροκάματο και το πρωί που ερχόμαστε στην κτηνοτροφική μονάδα μας βλέπουμε όλο και κάτι να λείπει. Πρόβατα, μπαταρίες από τα τρακτέρ, καλώδια, εργαλεία.

Μας έχουν ταράξει στις κλοπές και νοιώθουμε ανίκανοι να αντιδράσουμε» με αυτόν τον τρόπο υποδέχθηκε την «Ε» στη μονάδα του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Τερψιθέας, Αποστόλης Ζήσης, ζητώντας να καταγράψουμε όλα όσα τους έχουν κάνει να αγανακτήσουν το τελευταίο διάστημα. Κλοπές ζωντανών μα και άψυχων υλικών αντικειμένων σε συνδυασμό με μια σειρά δυσκολιών που προκύπτουν από το γεγονός πως δεν έχουν ρεύμα, κάτι που ζητάνε, όπως τονίζει τα τελευταία χρόνια έντονα αλλά χωρίς αποτέλεσμα, κάνουν την κτηνοτροφία ακόμα πιο δύσκολο επάγγελμα.

«Κάθε μέρα έχουμε έναν αγώνα δρόμου για να βγάλουμε το ψωμί μας που στο τέλος το βλέπουμε να μειώνεται από τις κλοπές. Αρμέγουμε με τη γεννήτρια, παίρνουμε το γάλα από τις μονάδες (σ.σ. βρίσκονται στην περιοχή του ΚΤΕΟ) και το μεταφέρουμε στην Τερψιθέα στις παγολεκάνες για να μην ξινίσει και χαλάσει» και συνεχίζει «Ζητήσαμε να μπορούμε να πάρουμε ρεύμα, όμως όταν το ζητούσαμε ο κάθε κτηνοτρόφος ξεχωριστά μας λέγανε κάντε ένα σύλλογο να το διεκδικήσετε. Δημιουργούμε σύλλογο και κάνουμε αίτημα στον Δήμο Λάρισας. Από τον δήμο μας λένε πως θα έρθουν σε συνεννόηση με την Περιφέρεια. Από την πλευρά της Περιφέρεια μας απάντησαν πως είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Περνάει ο καιρός και έρχεται ο δήμαρχος στην περιοχή για μια επίσκεψη. Του το λέμε ξανά και μας λέει πως δεν μπορούμε γιατί πρέπει να αλλάξει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο», ωστόσο θέτει ένα ερώτημα που ζητάει απάντηση «Πώς γίνεται εμείς να μην μπορούμε να πάρουμε ρεύμα για κάτι που αφορά στη δουλειά μας, δηλαδή για να ζήσουμε τις οικογένειές μας και λίγο πιο δίπλα, στον ίδιο χώρο δηλαδή, να έχει ρεύμα κανονικά η Αερολέσχη Λάρισας με την οποία ωστόσο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Άλλωστε πρόκειται για χώρο που παραχωρήσαμε εμείς οι ίδιοι ως κοινότητα πριν χρόνια».

Μάλιστα ο κ. Ζήσης τόνισε συγκεκριμένα «προκαλώ τον κ. Καλογιάννη να έρθει μια μέρα να δει τι τραβάμε. Πόση ταλαιπωρία για να βγάλουμε το ψωμί μας. Φύγαμε από το χωριό για να μην έχουμε τα ζώα μέσα εκεί και τώρα δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Έχουμε τις κολώνες λίγα μέτρα από τις μονάδες μας και δεν μπορούμε να πάρουμε ρεύμα. Αν αυτό δεν είναι ειρωνεία, τότε τι είναι» για να συμπληρώσει «δεν ζητάμε να το πάρουμε τζάμπα ούτε να παρανομήσουμε. Όμως τόσα χρόνια κάνουμε διπλή δουλειά και χαλάμε πολλαπλάσια καύσιμα και κινδυνεύουμε να χάσουμε το γάλα μας».

Για το αν έχουνε καταγγείλει τις τελευταίες κλοπές στην αστυνομία τονίζει «ενημερώσαμε για τα νέα κρούσματα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια μηνύσεις. Κι αυτές θέλουν λεφτά. Δεν μπορούμε να χάνουμε τα ζωντανά μας, τον χρόνο μας και τα λεφτά μας για μηνύσεις. Ένα πράγμα ζητάμε. Ρεύμα για να προστατεύσουμε τη δουλειά, τα ζωντανά μας, την περιουσία μας. Έναν προβολέα να τοποθετήσουμε, μια κάμερα και να μπορούμε να έχουμε τις παγολεκάνες εδώ» καταλήγει.

*Η «Ε» επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Αερολέσχης Λάρισας ο οποίος τόνισε πως στο πεδίο προσγείωσης που βρίσκεται στην περιοχή παρέχεται ρεύμα μόνο για την πομόνα.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass