ΟΜΙΛΙΑ ΚΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 4ο μνημόνιο

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 16:25

«Εκλεχθήκατε υποσχόμενοι στους πολίτες σκίσιμο των μνημονίων και τα ψηφίζετε “στα τέσσερα” όπως έλεγε και ο κ. Καμμένος, δύο μνημόνια, σε μόλις δύο χρόνια! Τάξατε στον ελληνικό λαό “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” με 12 δισ. παροχές και αντ’ αυτού, κάνατε 14 δισ. περικοπές. Προφανώς γιατί πιστεύετε ότι το τάμα δε χαλάει σπίτι. Εδώ όμως το τάμα καταστρέφει μία ολόκληρη χώρα!»

Τα παραπάνω υποστήριξε από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα του χρέους, τονίζοντας πως: «Φθάσαμε σήμερα στο τέταρτο μνημόνιο με 5 δισ. άδικα και αχρείαστα μέτρα, με την πρόφαση της διευθέτησης του χρέους. Αυτή η συζήτηση για το χρέος ξεκίνησε από το 2012. Λέτε ότι δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα αν δεν πάρετε τη ρύθμιση του χρέους. Σε ποια σελίδα είναι γραμμένο αυτό ακριβώς; Πουθενά. Ψέμα στο ψέμα».

Ανεβάζοντας τους τόνους, απαρίθμησε μια σειρά επώδυνων για τους πολίτες αλλαγών που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπενθυμίζοντας παράλληλα την κατάσταση που παρέλαβε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Βρήκατε το αφορολόγητο στις 9.500 ευρώ, το πήγατε στις 8.600 και τώρα στις 5.700. Η Νέα Δημοκρατία είχε μειώσει την προκαταβολή φόρου από το 70 στο 55%. Εσείς την αυξήσατε από το 55 στο 100% και για τους αγρότες από το 27% στο 100%.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Εσείς τις αυξήσατε κατακόρυφα.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, τον φόρο στα ενοίκια, τον φόρο στα ακίνητα, την εισφορά αλληλεγγύης, την ειδική εισφορά στο πετρέλαιο. Εσείς τα ανεβάσατε όλα. Και καταργείτε και το αγροτικό πετρέλαιο. Να πάμε τις συντάξεις; Καταργήσατε το ΕΚΑΣ, πετσοκόψατε τις επικουρικές και τώρα κόβετε και τις κύριες συντάξεις».

Ο αν. τομεάρχης Παιδείας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπόσχεται 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ την ίδια στιγμή έχει δεσμευτεί για μηδενικές προσλήψεις την επόμενη διετία ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα ειδικά μισθολόγια στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχετικά με την καταψήφιση των αντίμετρων είπε χαρακτηριστικά πως: «Όποιος ψηφίσει τα αντίμετρα, νομιμοποιεί μέτρα που θα περικόψουν δύο συντάξεις ετησίως από τους συνταξιούχους, θα ψαλιδίσουν ένα μισθό από τους εργαζόμενους, θα νομιμοποιήσουν τις ομαδικές απολύσεις και θα δώσουν τη χαριστική βολή στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες».

Κλείνοντας, δήλωσε κατηγορηματικά: «H Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, δεν θα ψηφίσει το τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι όλο δικό σας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass