ΤΟ ΤΕΕ Κ&Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Συμμετοχή στο κίνημα «δεν έχω να πληρώσω»

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 16:40

Καλώντας τους μηχανικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να απέχουν από Συμβούλια και Επιτροπές, το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας καταγγέλλει ότι με τα νέα μέτρα επέρχεται «δήμευση του εισοδήματος» και δηλώνοντας παρουσία στο κίνημα «δεν έχω να πληρώσω», διαβεβαιώνει: «δεν θα τους αφήσουμε. Θα αγωνιστούμε και στους δρόμους και στα δικαστήρια».

Αναλυτικότερα στην προχθεσινή απεργιακή ανακοίνωσή του το τοπικό ΤΕΕ επισημαίνει: «Είναι πλέον σαφής η αδυναμία της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα μας στην ανάπτυξη. Το ένα μνημόνιο ακολουθεί το επόμενο και η ύφεση ολοένα εντείνεται. Δυστυχώς η ελπίδα δεν ήρθε. Οι άδικες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και η υψηλή φορολογία προκειμένου να βγει ο λογαριασμός, οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και στην εξαφάνιση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας. Οφείλουν οι βουλευτές και η κυβέρνηση να καταλάβουν ότι εξοντώνουν την πραγματική οικονομία, εξοντώνουν το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, που είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη εθνική οικονομία. Ένας είναι ο δρόμος που οδηγεί σε αναστροφή της κατάστασης, ένα είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει: «Μειώστε, τώρα, τις εισφορές και τους φόρους». Διαφορετικά, δεν θα απομείνει κανείς επιστήμονας και επαγγελματίας «ζωντανός» στην ελληνική αγορά.

Με τα μέτρα που έρχονται, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των επαγγελματιών έως 61%. Μειώνεται το αφορολόγητο. Μειώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Μηχανικός με 12.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει μόνο 7.339 ευρώ για εισφορές. Μηχανικός με 24.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει μόνο 14.679 ευρώ για εισφορές. Μέσα σε 4 μόλις μήνες αποφασίζουν ότι δεν τους φτάνουν οι εισφορές που μας επέβαλλαν με τον ΕΦΚΑ και δημεύουν το εισόδημά μας. Επιβαρύνονται πλέον υπέρμετρα οι πάντες, κυρίως τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Θέλουν να εξαφανίσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα αγωνιστούμε και στους δρόμους και στα δικαστήρια. Πλέον δεν υπάρχει κίνημα «δεν πληρώνω». Αυτό που υπάρχει στην κοινωνία είναι το κίνημα «δεν έχω να πληρώσω».

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να απέχουν από Τεχνικά Συμβούλια και Επιτροπές, δυναμώνοντας την φωνή μας, ενάντια στις καταστροφικές ασφαλιστικές αυξήσεις, στις μειώσεις των συντάξεων και τις ρυθμίσεις του νέου Μνημονίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass