ΑΠΟ 31 ΜΑΪΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Φιλοξενία 2.300 παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς

* Καμία αλλαγή φέτος στις εγγραφές προνηπίων *Από βδομάδα η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τα voucher

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2017 22:50
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από την Τετάρτη 31 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τη φιλοξενία 2.300 παιδιών (από 8 μηνών έως 5 ετών) στους 26 Παιδικούς Σταθμούς και άλλων 550 παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων, για τη νέα χρονιά.

Νωρίτερα από κάθε χρονιά, εκδόθηκε προχθές και η απόφαση της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε. με την οποία προσφέρονται θέσεις φιλοξενίας παιδιών σε Σταθμούς με την οποία αποσαφηνίζονται όροι και προϋποθέσεις των δικαιούχων «αξίας τοποθέτησης» (voucher) ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται και η προκήρυξη (της ΕΕΤΑΑ) που θα ορίζει τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.

Πρόκειται για θέσεις που, με αφορμή και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση-ανακουφίζουν τους γονείς, καθώς οι πόροι καλύπτονται από το ΕΣΠΑ και παράλληλα προσφέρουν θέσεις εργασίας σε Παιδικούς Σταθμούς, «δομές, το δημόσιο χαρακτήρα των οποίων υπερασπίζεται ο Δήμος Λαρισαίων» όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης.

Διευκρινίζοντας επίσης ότι, οι δημοτικοί Σταθμοί θα εγγράψουν κανονικά τα προνήπια, με αφορμή και την αναστάτωση που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου.

ΕΕΤΑΑ

Η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τη φιλοξενία παιδιών με voucher σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (www.eetaa.gr) όπου θα αποσαφηνίζονται κυρίως οι προθεσμίες, μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της απόφασης για το φετινό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέο στοιχείο της φετινής διαδικασίας αποτελεί το γεγονός ότι, οι δικαιούχοι γονείς θα πρέπει να έχουν υποβάλει νωρίτερα τη φορολογική τους δήλωση για το οικονομικό έτος 2016 για να συμπεριληφθεί στα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Έτσι προκαταβολικά τίθεται το ερώτημα, αν οι προβλεπόμενες από την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ προθεσμίες, συμπίπτουν με την προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους μισθωτούς. Ερώτημα που θα απαντηθεί με τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Ο σχεδιασμός θέλει τη διαδικασία της ΕΕΤΑΑ να ολοκληρώνεται ταχύτερα φέτος, στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού (ανάγκες σε προσωπικό κ.λπ.) όταν πέρυσι, οι πίνακες των δικαιούχων ανακοινώθηκαν τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα, ο Δήμος Λαρισαίων να ανακοινώσει τα ονόματα των παιδιών σε δύο φάσεις.

ΘΕΣΕΙΣ

Από τις 2.300 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λάρισας, οι 1.000 με 1.200 θέσεις αναμένεται να διατεθούν μέσω των voucher. Οι θέσεις θα είναι αυξημένες φέτος περίπου κατά 200 καθώς, μέσω της διαδικασίας της ΕΕΤΑΑ, θα προσφερθούν θέσεις, στον Παιδικό Σταθμό της Τερψιθέας και στον 20ό Παιδικό Σταθμό (110 ΠΜ), ενώ άλλα 550 παιδιά θα φιλοξενηθούν στα ΚΔΑΠ.

ΠΡΟΝΗΠΙΑ

Σε ό,τι αφορά τώρα στις εγγραφές των προνηπίων και τη σύγχυση που έχει προκληθεί από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρογλου, ο κ. Δεληγιάννης σημειώνει με έμφαση ότι, «για τη φιλοξενία προνηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς δεν έχει γίνει καμία αλλαγή» και ότι «φέτος τα παιδιά θα εγγραφούν κανονικά».

ΠΟΕ ΟΤΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι προχθές, η ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ) υπερασπιζόμενη τις εγγραφές προνηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, απέστειλε ανοικτή επιστολή στους γονείς σημειώνοντας την αντίθεσή της στην εξαγγελία Γαβρόγλου, για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία. Εξαγγελία που αναμένεται να νομοθετηθεί στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου.

«Αναμφίβολα» καταλήγει η ΠΟΕ ΟΤΑ «η ενδεχόμενη καθιέρωση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης θα οδηγήσει: Σε ένα απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό παιδαγωγικό μοντέλο. Οι παγκόσμιοι στόχοι που προωθούν σήμερα την ποιότητα στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση κινούνται πλέον στο πλαίσιο της ποιοτικής λειτουργίας όλων των δομών και του δικαιώματος των γονέων να επιλέξουν. Αλλά και σε απόγνωση χιλιάδες γονείς καθώς τα νηπιαγωγεία κλείνουν στις 15 Ιουνίου και ανοίγουν μετά τις 12 Σεπτέμβρη ενώ δεν είναι όλα ολοήμερα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass