ΞΕΚΙΝΑ Η ΘΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έφτασαν οι Πολωνοί, έρχονται Γερμανοί και Ολλανδοί

* «Είδος προς εξαφάνιση ο Ελληνας τουρίστας σε ενοικιάσεις διαμερισμάτων με τη σεζόν!» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2017 22:35

 «Οι Έλληνες …έφυγαν χωρίς επιστροφή. Έρχονται οι Πολωνοί, οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί, στα παράλια του νομού Λάρισας!», αναφέρει στην «Ε», ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου.

Η τουριστική κίνηση ξεκίνησε για τη θερινή σεζόν στα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, αλλά με τους Έλληνες απόντες φέτος (εξαιρούνται όσοι έχουν παραθεριστικές κατοικίες στα παράλια), φαινόμενο που αποδίδεται στο ότι έφτασαν στο αποκορύφωμα των «οικονομικών αντοχών» τους μέσα συνεχόμενη κρίση.

Ειδικότερα ο κ. Ευσταθίου δηλώνει: «Σταδιακά τα τελευταία χρόνια, μειώνεται συνεχώς το ενδιαφέρον των Ελλήνων να νοικιάζουν δωμάτια με τη σεζόν στα παράλια του νομού. Όλο και περισσότερα καταλύματα κάθε καλοκαίρι, μένουν αδιάθετα… περιμένοντάς τους και οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Φέτος δεν υπήρξε ζήτηση για τέτοιου είδους ενοικιάσεις διαμερισμάτων για διακοπές Ελλήνων και έτσι οι ιδιοκτήτες φοβούμενοι ότι θα μείνουν αδιάθετα, έκλεισαν συμφωνίες με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, για διαμονή ομάδων τουριστών, -ανά διαστήματα μέσα στο καλοκαίρι- από Πολωνία κυρίως, αλλά και από Ολλανδία… Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και για διαμονή Γερμανών τουριστών.

Τα πρώτα μηνύματα για την τουριστική κίνηση αυτή την καλοκαιρινή σεζόν, στα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, μαρτυρούν ότι ο Έλληνας τουρίστας …έχει φύγει! Είναι από ελάχιστο, ως ανύπαρκτο, το ποσοστό αυτών που θα νοικιάσουν δωμάτια με τη σεζόν ή και για πέντε με δέκα ημέρες, για διακοπές.

Έτσι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων δεν διακινδύνεψαν φέτος να περιμένουν τη ζήτηση Ελλήνων τουριστών για κρατήσεις δωματίων και προτίμησαν να τα παρέχουν σε οργανωμένες ομάδες ξένων τουριστών, ακόμη και αν χρειάστηκε να τα νοικιάσουν σε χαμηλότερη τιμή.

Προτίμησαν τη σιγουριά, ακόμη και αν οι απολαβές τους θα είναι μικρότερες από αυτές που ίσχυαν όταν τα καταλύματα νοικιαζόταν από Έλληνες».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα την αυλαία των επισκέψεων ξένων τουριστών, στα παράλια της Λάρισας, «άνοιξαν» Πολωνοί και μάλιστα ομάδες φοιτητών, που επέλεξαν την περιοχή μας για ολιγοήμερες διακοπές.

Στο πλαίσιο της διαμονής τους, γνώρισαν τον πολιτισμό του τόπου μας, με επισκέψεις τους σε αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. κάστρο Βελίκας) καθώς και προϊόντα του καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής οίνου της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα, με όσα ειπώθηκαν από τη φιλοξενία τους, έφυγαν ενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση να ξανάρθουν.

Εκτός όμως από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, σε ετοιμότητα για την έναρξη της σεζόν είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης, καφέ-μπαρ, αναψυκτηρίων…

Επίσης κι αυτοί έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους όσον αφορά στη στελέχωση προσωπικού και στην κάλυψη αναγκών σε εξοπλισμό, στις επιχειρήσεις τους, ολοκληρώνοντας αυτή την περίοδο τις τελευταίες εργασίες για την έναρξη λειτουργίας τους.

Φυσικά η μεγάλη τουριστική κίνηση δεν ξεκίνησε ακόμη, ενώ αρχίζει να φαίνεται δειλά- δειλά μόνο τα Σαββατοκύριακα και όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τέτοιου είδους εξορμήσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass