ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Απεργούν και σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2017 22:19

Με τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας, ολοκληρώνεται σήμερα ο τετραήμερος κύκλος κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων που, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπαλλήλων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζήσης Γκαραλιάκος.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ζητούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση με κάθε τρόπο της εργασίας και της πληρωμής των συμβασιούχων – παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας νομοθετική ρύθμιση που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία.

Ζητούν επίσης την ανάκληση της εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου περί υποχρεωτικής φοίτησης των προνήπιων στα νηπιαγωγεία, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε εργασιακή ανασφάλεια.

Ο κ. Γκαραλιάκος τόνισε στην ομιλία του ότι «απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι κυβερνήσεις, τόσο η τωρινή, όσο και οι προηγούμενες, αλλά και αυτές πριν από τα μνημόνια, θέλουν τους εργαζόμενους μαριονέτες και τους έχουν διχάσει σε μόνιμους και συμβασιούχους ή σε νηπιαγωγούς και βρεφονηπιαγωγούς. Τον ρόλο του λαγού σε πολλά από τα μέτρα που φέρνουν οι κυβερνήσεις με τα μνημόνια – διεύρυνση ωραρίου, όχι διακοπές τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι, περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος - παίζει η ηγεσία της ΚΕΔΕ που είναι Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λάρισας, στις 10 το πρωί.

Μ.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass