ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η κάθοδος στους δρόμους έγινε συνήθεια…

* ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 22:40

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων αρχίζουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, με αφορμή τα νέα βάρη που συνεπάγεται και για τους ίδιους το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με νομαρχιακές συγκεντρώσεις στις έδρες των νομών και κορυφώνονται με τρεις μεγάλες πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις, στις 13, 16 και 21 Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ρέθυμνο της Κρήτης, αντίστοιχα.

Η νομαρχιακή συγκέντρωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 25 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα από την Αθήνα, θα ενημερώσουν τους συνταξιούχους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της περιοχής, τονίστηκε ότι με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, οι συντάξεις θα μειωθούν έως και 18 % από την 1η Ιανουαρίου του 2019, θα μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020 το αφορολόγητο όριο στα 5.681 από τα 8.636 ευρώ, γεγονός που σημαίνει αφαίρεση μίας σύνταξης τον χρόνο από τη φορολογία, εφαρμόζεται ο αυτόματος κόφτης σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει στις συντάξεις τους, μειώνονται οι προϋπολογισμοί για την υγεία το 2017 και το 2018, περικόπτονται τα επιδόματα αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2017. Όλα τα παραπάνω προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων ανέφεραν ότι «δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας, ούτε τον τελευταίο νόμο, ούτε τους προηγούμενους, που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας και μας στέλνουν στον Καιάδα. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να τους ανατρέψουμε στην πράξη. Σχετικά με τα λεγόμενα αντίμετρα, οι συνταξιούχοι τόνισαν ότι «αποτελούν το καρότο για το μαστίγιο του 4ου Μνημονίου και θα δοθούν μόνο εφόσον πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα, άνω του 3,5 %».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα, την επαναφορά των δώρων, της 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί, καθώς και την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν, την κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων και την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Οι συνταξιούχοι από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της 13ης Ιουνίου που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. Λεωφορεία από τη Λάρισα θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί της ίδιας μέρας, μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, Θανάσης Κουματζέλης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας, Αστέριος Τσούτσας, ο πρόεδρος των συνταξιούχων εμπόρων Λάρισας, Βαγγέλης Βοζαλής, του ΤΣΑ –ΤΑΕ, Μίμης Χατζημπάρμπας, του ταμείου πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών, Νίκος Κούβελας, των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου, Ζωή Βελισαρίου και το μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Βαγγέλης Κακαγιάννης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass