ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.000 ΠΑΙΔΙΑ

Για τρίτη χρονιά «Κατασκήνωση στην πόλη»

*Θα συμμετάσχουν και τα προσφυγόπουλα * Τα 11 σημεία της Λάρισας όπου θα λειτουργήσει το πρόγραμμα *Πού κατατίθενται οι αιτήσεις

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2017 22:30

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής και στοχεύοντας στη στήριξη και ανακούφιση των οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη», φιλοδοξώντας να φιλοξενήσει για δύο μήνες περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια που μέσω της «κατασκήνωσης» προσφέρεται σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από την πόλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή δεν δύνανται να εξασφαλίσουν την καθημερινή φύλαξη των παιδιών τους, για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά. «Από την πρώτη χρονιά που φιλοξενήσαμε μόλις 100 παιδιά έως φέτος που η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα 1.000 παιδιά είδαμε ότι η «Κατασκήνωση» έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης από τους πολίτες και ότι καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην καθημερινότητά τους. Φέτος, με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο συμμετέχουν οι περισσότερες δομές του δήμου, ενώ έχει πολλαπλασιαστεί και ο αριθμός των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, εμπλέκοντας φορείς όπως η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η Εφορεία Αρχαιοτήτων». Ο δήμαρχος κάλεσε τους γονείς να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, σε έμπειρους παιδαγωγούς, που είναι δίπλα τους για να τους βοηθήσουν να περάσουν ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Πέραν των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως αισθητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, λογοτεχνία, ζαχαροπλαστική, σκάκι, φυσικές επιστήμες, μουσική, ελεύθερο ψυχαγωγικό παιχνίδι, κ.ά., τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα παρακολουθήσουν επιπλέον προγράμματα όπως δραστηριότητες στο συγκρότημα του Μύλου και συγκεκριμένα στο Μουσείο Σίτου και Αλεύρου, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά, στην έκθεση Τλούπα, στο κουκλοθέατρο και τους λοιπούς χώρους. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, όπως δήλωσε η υπεύθυνη της Υπηρεσίας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, είναι το πρόγραμμα «Ανασκαφές στην πόλη», στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά θα γίνουν εξερευνητές για να ανακαλύψουν τα ιστορικά μυστικά και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Λάρισας. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με τη συνεργασία των βιβλιοθηκών της πόλης, ιδιαίτερα με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ένταξη της Κατασκήνωσης στο καινοτόμο της πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο».

Όπως σημείωσε ο κ. Γεώργιος Κωσταρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, όπως και τις προηγούμενες χρονιές τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος σε πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως κολύμβηση στη δημοτική πισίνα, η λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου, και το δημοτικό κολυμβητήριο, ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Λάρισας καθώς και σε τουρνουά ποδοσφαίρου και τένις.

Έντονη θα είναι φέτος στο πρόγραμμα και η παρουσία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, αφού, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Πάνος Σάπκας, το επίπεδο του πολιτιστικού έργου μιας κοινωνίας φαίνεται από τις δράσεις που οργανώνει για παιδιά και ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως σημείωσε ο κ. Σάπκας, αρκετές από τις φετινές δραστηριότητες θα έχουν ως επίκεντρο τον Μύλο του Παππά.

Παρευρισκόμενος στη συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Σωτήρης Βούλγαρης, συνεχάρη τον Δήμο αλλά και τον δήμαρχο Λαρισαίων για την υλοποίηση του προγράμματος που ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας και εκατοντάδων εργαζόμενων πολιτών, εξασφαλίζοντας την καθημερινή φύλαξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 6 έως 12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, να περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Η Κατασκήνωση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις ώρες 7:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι σε 11 σημεία της πόλης. Πρόκειται για τα: Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου), 33ο -45ο Νηπιαγωγείο (Χρυσοχόου 2), 11ο Δημοτικό Σχολείο (Πλάτωνος 32, Νέα Σμύρνη), 33ο Δημοτικό Σχολείο (Σκοπιάς 1, Νέα Σμύρνη), ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (Γεωργιάδου 33), Πολιτιστικό Κέντρο «Ι. Κράγια» (Χατζημιχάλη 62, Φιλιππούπολη), 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19, Κέντρο), 44ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίας Λαύρας 22, Ν.Πολιτεία), 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25), Πνευματικό Κέντρο «Σ. Ζιαζιά» (Ροδόπης 48, Χαραυγή), 8ο Νηπιαγωγείο (Ροδόπης 48, Χαραυγή), 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2, Ιπποκράτης), Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου (Κάρλας 41 & Λαζαρίδη).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 12 Ιουνίου στα εξής σημεία στη Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α – 3ος όροφος) από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΗΚΕΛ (Ροδοπούλειο) από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι καθώς και στα ΚΔΑΠ του δήμου κατά τις απογευματινές ώρες.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι έντυπη αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ιατρική βεβαίωση παιδιού, τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα, βεβαίωση εργασίας μητέρας ή κάρτα ανεργίας, φωτοτυπία της ταυτότητας του πατέρα, λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ. ΑμεΑ).

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, απαντώντας σε ερώτηση της «Ε», στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων που έχει καταρτιστεί για την «Κατασκήνωση στην πόλη», υπάρχουν και κάποιες που απευθύνονται στα προσφυγόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της Λάρισας. «Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε και τα προσφυγόπουλα να μπορούν να συμμετάσχουν, ώστε να νιώσουν ακόμη περισσότερο μέρος του συνόλου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η στόχος της «Κατασκήνωσης» εκτός από το να προσφέρει λύσεις σε γονείς και ώρες ξεγνοιασιάς στα παιδιά, είναι να διδαχθούν μαθήματα ζωής σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη φιλία που δεν έχει να γνωρίζει φυλές και δεν ξεχωρίζει το χρώμα του δέρματος» τόνισε ο κ. Δεληγιάννης.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα – Περίφανου και η διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass