Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ Ν. ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΗΣ ΘΥΜΑΤΑΙ

Ο νονός μου ο Κώστας Μητσοτάκης…

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2017 22:30

Άνθρωπος και πολιτικός με ιδιαίτερη έφεση στις ...κουμπαριές υπήρξε αναμφισβήτητα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ήταν τόσες οι κουμπαριές που ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των γάμων και των βαπτίσεων που τέλεσε μετά τις εκλογές της 31ης Μαρτίου του 1946 οπότε εξελέγη βουλευτής Χανίων με το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

Από τους πρώτους βαφτισιμιούς του πρώην πρωθυπουργού πάντως συγκαταλέγεται και ο επί σειρά ετών πρόεδρος των Κρητικών της Λάρισας Νίκος Γιατρουδάκης, μια σχέση που ελάχιστοι γνωρίζουν. Η βάπτιση τοποθετείται χρονικά το 1947 στο Βαρύπετρο με ανάδοχο τον τότε νεαρό βουλευτή Χανίων, αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση του παππού του Νίκου Γιατρουδάκη και έφεδρου αξιωματικού με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Η "Ε" βρήκε τον πρόεδρο των Κρητικών της Λάρισας στο γραφείο του συλλόγου και του ζήτησε να θυμηθεί κάποια στιγμιότυπα, κάποια βιώματα από τη σχέση του με τον νονό του, που διατηρήθηκε μέχρι την ενηλικίωσή του.

Μετρημένος και φειδωλός ο Νίκος Γιατρουδάκης χαρακτηρίζει τον ανάδοχό του "άνθρωπο με τρομερή μνήμη" καθώς θυμόταν όλα τα βαφτιστίρια του αν και ήταν αμέτρητα ενώ, συμπληρώνει, εκτιμούσε ιδιαίτερα τους φίλους και τους συνεργάτες του, για τους οποίους "είχε πάντα έναν καλό λόγο...".

Η σχέση νονού-βαφτισιμιού υπήρξε μάλλον τυπική εξαιτίας των υποχρεώσεων του πρώτου αλλά και της μετέπειτα πολιτικής του διαδρομής αν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θυμήθηκε ξανά τον βαφτισιμιό του και του ζήτησε να μπει ως υποψήφιος βουλευτής Λάρισας στο ψηφοδέλτιο του κόμματος των Νεοφιλελευθέρων -ένα βραχύβιο ελληνικό πολιτικό κόμμα του κεντρώου χώρου, που ιδρύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1977 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με σκοπό να μετάσχει στις εκλογές του ίδιου έτους. Πρόταση που ο Νίκος Γιατρουδάκης αρνήθηκε.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στιγμιότυπο που θυμάται ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο Σύλλογος των Λαρισαίων Κρητικών στα τέλη του 1978 στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε τη Λάρισα ως υπουργός Συντονισμού της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή -ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Παύλο Βαρδινογιάννη ήταν οι μοναδικοί δύο βουλευτές του κόμματος των Νεοφιλελευθέρων, που προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία στις 10 Μαΐου 1978 σε ένα άνοιγμα που είχε επιχειρήσει ο τότε αρχηγός της Κωνσταντίνος Καραμανλής στο χώρο του κέντρου. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε και στο κυβερνητικό σχήμα ως υπουργός Συντονισμού, διαδεχόμενος στο υπουργείο αυτό τον Γεώργιο Ράλλη.

"Ήταν μια επίσκεψη εντυπωσιακή και κυρίως αποδοτική γιατί τότε αποφασίστηκε να διατεθεί το κυνδύλι για τη δεύτερη γέφυρα του Πηνειού ποταμού..." κατέληξε ο πρόεδρος των Κρητικών.

Δ.Κ. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass