ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Φυλακή: το άλυτο πρόβλημα…

* Υπάρχουν κοινωνικές «κυψέλες» που αγωνίζονται εντός και εκτός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 22:17

«Είναι αποδεδειγμένο ότι ένα ποσοστό αποφυλακισθέντων, θα τελέσει εκ νέου αξιόποινη πράξη και θα επιστρέψει στη φυλακή…» υποστήριξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Δήμητρα Παπαχρήστου, στο πλαίσιο εκδήλωσης,

με θέμα «Φυλακές: Άλυτα προβλήματα και προβληματικές λύσεις», που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Δικηγορικού Μεγάρου Λάρισας.

Η κ. Παπαχρήστου, έκρινε επιτακτική την ανάγκη να ενισχυθεί η στήριξη της κοινωνικής επανένταξης αποφυλακισμένων, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό εκείνων που ξαναγυρίζουν στη φυλακή, ενώ το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού κρατουμένων στις φυλακές της χώρας έθιξε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτριος Κατσαρός, σε σύντομη ομιλία του.

Ειδικότερα χθες παρουσιάστηκαν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακές, αλλά και οι αποφυλακισμένοι, και που κατά γενική εκτίμηση όλων των ομιλητών, «δεν λύνονται και δεν απασχολούν κανέναν….».

Ο κ. Κατσαρός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Έξω από τις φυλακές υπάρχουν κυψέλες αγώνων, για την επίλυση πολλών από αυτά τα προβλήματα, όπως η Εταιρεία Προστασίας Αποφυλακισμένων ν. Λάρισας, η «Διέξοδος» κ.α. που προσπαθούν…» και για την οποία αναλυτικότερα αναφέρθηκε η πρόεδρος αυτής η κ. Παπαχρήστου, ενημερώνοντας ότι ο βασικός στόχος της είναι: «η μείωση του αριθμού της υποτροπής των αποφυλακισθέντων…».

Την άποψη ότι «χρόνια συζητάμε προβλήματα των φυλακών αλλά κανένα δεν λύνεται, καθώς αλλάζει συνεχώς η αντίληψη, η φιλοσοφία… για τον ρόλο των φυλακών, χωρίς να έχουμε καταλήξει σε μία πρόταση, αν θα είναι λιγότερο επώδυνες για τον άνθρωπο ή περισσότερο φιλικές…» εξέφρασε στην ομιλία του χθες ο κ. Νικόλαος Κουλούρης, επίκουρος καθηγητής Δ.Π.Θ.. Ο κ. Κουλούρης αναπτύσσοντας το θέμα «Η μεταρρύθμιση της φυλακής: ο τετραγωνισμός ενός φαύλου κύκλου», πρότεινε: «να μετατρέψουμε τη φυλακή σε πρόταση για τη ζωή του ανθρώπου μετά…».

Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. μίλησε για τις «Φυλακές στον καιρό της κρίσης», ενώ η κ. Ελένη Κακαζιάνη, δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Ν. Λάρισας παρουσίασε σε ομιλία της πρακτικές επανένταξης αποφυλακισμένων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Πουτσιάκας, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι η Ενωση προτίθεται να συνεργαστεί και να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της Εταιρίας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Ν. Λάρισας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι με τη χθεσινή εκδήλωση εγκαινιάζεται μια συνεργασία με έναν ιστορικό σύλλογο της Λάρισας, όπως είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Την εκδήλωση που συντόνιζε ο κ. Γεώργιος Τράντας, δημοσιογράφος, διευθυντής Σ.Δ.Ε. Λάρισας και πρόεδρος του Συλλόγου «Διέξοδος», (φορέας σωφρονιστικής και επανενταξιακής μέριμνας με έδρα τη Λάρισα), οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας (Σ.Ε.Κ.), το Σ.Δ.Ε. Λάρισας και ο Σύλλογος «Διέξοδος».

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν εισαγγελείς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων κ. Δημ. Δεληγιάννης, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι κ.α.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτίθονταν θα εικαστικές δημιουργίες κρατουμένων των φυλακών Λάρισας, στον 2ο όροφο του Μεγάρου Δικηγόρων.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass