ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δράσεις για τη θεματική εβδομάδα

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2017 15:17

Το Γυμνάσιο Νίκαιας υπηρετώντας τον ρόλο του δημιουργικού και αλληλέγγυου σχολείου έχει τα τελευταία χρόνια αναλάβει πλήθος δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας οι μαθητές του Γυμνασίου Νίκαιας συμμετείχαν σε μια σειρά ποικίλων δράσεων:

Ειδικότερα: Σε βιωματική δράση και ενημέρωση για τις εξαρτήσεις στην εφηβεία από υπεύθυνους του ΚΕΘΕΑ –ΕΞΟΔΟΣ στο σχολείο.

Στην ενότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα η θεατρική ομάδα του σχολείου συμμετείχε στο θέατρο forum : «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» , μια δράση από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σε μια από κοινού δράση γονέων και καθηγητών, παρακολούθησαν ομιλία της υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κας Καστανίδου με θέμα: « Εφηβεία και αυτοεκτίμηση». Παράλληλα, μια μικρή ομάδα μαθητών της Α’ Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της κ. Κουλιοπούλου παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο «Δεν τρώω… τσιμπάω» με υπόθεση από την ενότητα «Διατροφή».

Κατά τη διάρκεια όλης της θεματικής εβδομάδας, όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υλοποίησαν μαζί με τα παιδιά και παρουσίασαν project σχετικά με α) τη διατροφή – το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής, η διατροφή ως αποτύπωμα της ψυχολογίας, του χαρακτήρα και της κοσμοθεωρίας του ατόμου, β) τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία γ) τα ανθρώπινα δικαιώματα- τα δικαιώματα των γυναικών (μελέτη της γυναικείας ψυχοσύνθεσης στον Όμηρο και στην εποχή μας) και δ) εθισμός εξαρτήσεις στην εφηβεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass