ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Αιμοδοσία στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 16:35

Η 14η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη και μέσα από αυτή τιμάται η εθελοντική προσφορά ζωής των ανώνυμων εθελοντών.

Για φέτος κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Δώσε αίμα, δώσε τώρα, δίνε συχνά», όπως σημειώνουν οι διοργανωτές είναι «ένα μήνυμα που προβάλλει την ανάγκη να δίνουμε αίμα συνειδητά και όχι περιστασιακά, όποτε το καλούν έκτακτες ανάγκες συγγενών και φίλων.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες είναι άξιοι κάθε τιμής, διότι έχουν επιλέξει ως στάση ζωής την προσφορά στον συνάνθρωπο, υπηρετώντας με συνέπεια την αξία της ζωής».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα βρίσκεται στα Φάρσαλα και θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Φαρσάλων. Μεταξύ των άλλων θα φυτευτεί συμβολικά ένα δέντρο, ενώ παράλληλα θα γίνει εθελοντική ανοιχτή αιμοληψία με την κινητή μονάδα του στην πλατεία Δημαρχείου από τις 9 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά κάθε χρόνο στη Λάρισα συλλέγονται 13.500 φιάλες αίμα από την Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου και 2.500 από το Πανεπιστημιακό, ενώ έχει υπολογιστεί ότι το 50% της προσφοράς αίματος προέρχεται από τις εξορμήσεις της κινητής μονάδας της υπηρεσίας Αιμοδοσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass