ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

«Κλείνει» για ένα μήνα η Μεγ. Αλεξάνδρου

* Έργα αντικατάστασης παλαιών δικτύων ύδρευσης και στο κέντρο της Λάρισας ξεκινά η ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2017 22:29

Με περίσσεια υπομονή θα πρέπει να οπλισθούν οι οδηγοί καθώς, μετά τις συνοικίες, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) ξεκινά τα έργα αντικατάστασης παλαιών δικτύων ύδρευσης και στο κέντρο της Λάρισας.

Η ΔΕΥΑΛ, ακολουθώντας το πρόγραμμα έργων του Δήμου Λαρισαίων, θα ξεκινήσει από την οδό Μεγ. Αλεξάνδου και θα συνεχίσει, με τις οδούς Ηπείρου και 28ης Οκτωβρίου καθώς δημοσιεύθηκε ήδη η διακήρυξη του έργου.

Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος Ιουνίου και οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα που θα εκτελούνται καθημερινά οι εργασίες, θα απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων όπως και η στάθμευση ενώ θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια σε πέντε γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ. Η πιάτσα των ταξί κατά την Α' φάση των εργασιών θα απομακρυνθεί ενώ η οδός θα δίνεται ξανά στην κυκλοφορία μετά τις 5 το απόγευμα.

Οι οδηγοί, θα πρέπει να συνηθίσουν ωστόσο στην… ιδέα ότι η Μεγ. Αλεξάνδρου θα πάψει πλέον να αποτελεί κύρια κυκλοφοριακή οδό αφού όταν ολοκληρωθούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ, θα ακολουθήσουν (σ.σ. πιθανότατα το ερχόμενο φθινόπωρο) τα έργα μετατροπής της, σε οδό ήπιας κυκλοφορίας καθώς δεν θα επιτρέπεται η διέλευση Ι.Χ. παρά μόνο αστικών λεωφορείων και ταξί.

Τα δύσκολα για τους οδηγούς θα συνεχισθούν όταν η ΔΕΥΑΛ ξεκινήσει το έργο αντικατάστασης δικτύου στην οδό Ηπείρου, από την Ανθ. Γαζή μέχρι τη Ναυαρίνου, στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου. Η ΔΕΥΑΛ θα προηγείται του Δήμου, αφού όπως είναι αυτονόητο πρώτα θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης και στη συνέχεια θα γίνει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων και η ασφαλτόστρωση στην Ηπείρου.

Θα ακολουθήσει το έργο της ΔΕΥΑΛ στην οδό 28ης Οκτωβρίου (από την Κύπρου μέχρι την Ηπείρου) αντικατάσταση που επιβάλλεται καθώς στο υπάρχον παλαιό δίκτυο ύδρευσης σημειώνονται συχνά βλάβες και διαρροές.

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Παρεμπιπτόντως να αναφερθεί ότι η απαιτούμενη έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τα έργα στη Μεγ. Αλεξάνδρου εκδόθηκε με πολύμηνη καθυστέρηση. Αφού η όλη διαδικασία τροποποιήθηκε πλέον και αντί της έγκρισης από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας όπως συνέβαινε στο παρελθόν, πλέον το αίτημα της ΔΕΥΑΛ στη συγκεκριμένη περίπτωση παραπέμπεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η απόφαση δημοσιεύθηκε στη συνέχεια στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).

Έτσι, παρότι υπάρχουν πιστώσεις για την εκτέλεση έργων, η υλοποίησή τους καθυστερεί με ό,τι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία ενώ η χρονική σύμπτωση στην υλοποίηση έργων ταυτόχρονα σε κεντρικές οδούς, μπορεί να προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το έργο στη Μεγ. Αλεξάνδρου («αντικατάσταση υπόγειου αγωγού ύδρευσης» μήκους 380 μέτρων) θα γίνει σε 4 φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά στο τμήμα από την Κύπρου έως την Κούμα, η δεύτερη φάση στο τμήμα από την Κούμα έως την Παπακυριαζή, η τρίτη φάση στο τμήμα από την Παπακυριαζή έως την Πατρόκλου και τέλος, η τέταρτη φάση στο τμήμα από την Πατρόκλου έως την Μανδηλαρά.

Όπως διευκρινίζεται στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθημερινά μετά το πέρας των εργασιών, η Μεγ. Αλεξάνδρου θα δίνεται σε κυκλοφορία μετά τις 5 το απόγευμα και έως τις 7 το πρωί για όλα τα οχήματα.

 Σε όλα τα τμήματα θα απαγορευτεί αριστερά η στάθμευση, αφήνοντας όμως τις ειδικές θέσεις στάθμευσης (φορτοεκφόρτωση - θέση για το ΕΚΑΒ - θέσεις ΑμεΑ προσωπικές και γενικές) ελεύθερες μετά τις 5 το απόγευμα, όταν η οδός θα δίνεται σε κυκλοφορία. Ειδικότερα για τις δύο προσωπικές θέσεις ΑμεΑ που υπάρχουν, στις ώρες λειτουργίας του εργοταξίου, θα μεταφερθούν μπροστά από την πιάτσα των ταξί, προ της διασταύρωσης με την οδό Κούμα.

 Η πιάτσα των ταξί κατά την Α' φάση των εργασιών θα απομακρυνθεί και θα είναι δυνατή η λειτουργία της μετά τις 5 το απόγευμα καθημερινά. Με τη μεταφορά του εργοταξίου στην επόμενη φάση, θα επιτραπεί η λειτουργία της πιάτσας σε όλες τις ώρες, επιτρέποντας την αναστροφή και την έξοδο των ταξί από την διασταύρωση Κύπρου με Μεγ. Αλεξάνδρου.

Οι πέντε γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ θα τροποποιούν τα δρομολόγια τους κατά το ωράριο λειτουργίας του εργοταξίου (καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 17.00) ενώ η λειτουργία των γραμμών θα αποκαθίσταται καθημερινά μετά τις 5 το απόγευμα.

ΚΕΝΤΡΟ

Στο μεταξύ από τη ΔΕΥΑΛ δημοσιεύθηκε η διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου του έργου αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης των οδών Ηπείρου (στα τμήματα Ανθ. Γαζή μέχρι Ναυαρίνου) και 28ης Οκτωβρίου του (στα τμήματα από Κύπρου μέχρι Ηπείρου).

Το παλιό δίκτυτο, όπως διευκρινίζει στην «Ε» η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ, Αννα Ζαχίδου θα αντικατασταθεί «με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm καθώς και κατασκευής νέων παροχών. Επίσης θα αντικατασταθούν τμήματα του δικτύου ύδρευσης που παρουσιάζουν προβλήματα διαρροών στους κάθετους με τα παραπάνω τμήματα δρόμους. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 850.000 ευρώ από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ».

Η ΔΕΥΑΛ ξεκινά έτσι τις αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων ύδρευσης στο κέντρο της Λάρισας, μετά τις συνοικίες, ενώ για αυτονόητους λόγους θα προηγηθεί του σχεδιαζόμενου τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass