«ΒΟΥΝΟ» ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Κλειστό σήμερα το Δημαρχείο Λάρισας

* Νέα απεργιακή συγκέντρωση των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 15:30
Από τη χθεσινή συγκέντρωση των συμβασιούχων στο Δημαρχείο της Λάρισας Από τη χθεσινή συγκέντρωση των συμβασιούχων στο Δημαρχείο της Λάρισας

Νέα απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Λάρισας συμβασιούχοι στην καθαριότητα συμμετέχοντας στο κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης και της στήριξης των συμβασιούχων ο Δήμος Λάρισας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραμείνει σήμερα κλειστός ενώ οι μοναδικές υπηρεσίες που θα λειτουργήσουν είναι οι προνοιακές δομές.

Όπως είναι γνωστό, εργαζόμενοι στην καθαριότητα – οι συμβάσεις των οποίων ανανεώθηκαν έως το τέλος του 2017 - απειλούνται να χάσουν άμεσα τη δουλειά τους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία οι ανανεώσεις των συμβάσεων κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Συμβασιούχοι σε δήμους του νομού συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το Δημαρχείο Λάρισας ενώ στα αιτήματα του κλάδου αναφέρθηκε με ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ζ. Γκαραλιάκος, τονίζοντας την ανάγκη των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού αλλά και της διατήρησης των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων. Παράλληλα, συμβασιούχοι του νομού συμμετείχαν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργάνωσε χθες στην Αθήνα, η ΠΟΕ ΟΤΑ.

«ΒΟΥΝΟ»

Στο μεταξύ από την περασμένη Δευτέρα – που ξεκίνησε η κινητοποίηση των συμβασιούχων - δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων με αποτέλεσμα, κάδοι απορριμμάτων να έχουν υπερχειλίσει από σκουπίδια. Το πρόβλημα διογκώνεται σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών αλλά προς το παρόν δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Παρέμβαση στο μείζον ζήτημα που προέκυψε στο τομέα της καθαριότητας κάνει ο Δήμος Τεμπών ο οποίος με χθεσινή του ανακοίνωση εκφράζει την αγωνία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της καθαριότητας, μετά τη δημοσίευση της Απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλεί την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε:

* Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία της Καθαριότητας.

* Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο και ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος.

* Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass