ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Στο πλευρό των εργαζομένων ο Γ. Μανώλης

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 20:33

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Τεμπών επισκέφθηκε χθες το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δύναμη» κ. Γιώργος Μανώλης. Ο κ. Μανώλης ο οποίος συνοδευόταν από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάνννη Βλάγκα και τους τοπικούς προέδρους Μακρυχωρίου και Ελάτειας κ. Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού και κ. Αντώνη Γκανάτσιο, συζήτησε με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα και εξέφρασε ξεκάθαρα τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα που κάνουν.


Μετά την επίσκεψη ο κ. Μανώλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η Κυβέρνηση, μετά τη δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α. Με τις συνεχόμενες παρατάσεις των συμβάσεων, δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες και ομηρία σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι, τώρα αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι. Έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών.
Επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα και επιπολαιότητα και ας καταλάβει, επιτέλους ότι έχει υποχρέωση, εδώ και τώρα, να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους και να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου».
Και ο κ. Μανώλης συνεχίζει στη δήλωσή του: «Ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Τεμπών δηλώνουμε ότι:
- Τασσόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν αυτοδίκαια παραταθεί βάσει νόμου και παραμένουν απλήρωτοι για τρεις (3) μήνες.
- Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και ιδιαίτερα του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ως καθ’ όλα δίκαιο, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά τους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους, καθώς θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει την εργασία που της παρέχεται και αποτελεί υποχρέωση και όχι διεκδίκηση.
-Καλούμε κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους, να μην απολυθούν, να συνεχίσουν την εργασία τους και να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός που υφίστανται».
Τέλος ο κ. Μανώλης, καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους συμβασιούχους και να αποφασισθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες, στήριξης του αγώνα τους και οριστικής επίλυσης του προβλήματος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass