«ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

«Μην περιμένετε από κυβέρνηση, δημάρχους και εργατοπατέρες»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 22:41

«Όχι στις απολύσεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» ζητά με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Ταξική Πορεία» επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Στο στόχαστρο της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκονται πρώτα οι συμβασιούχοι στους δήμους, αλλά όχι μόνο αυτοί. Ο τρομοκρατικός της χαρακτήρας απειλεί όλους τους συμβασιούχους στο Δημόσιο αλλά και τη μονιμότητα συνολικά. Θέλει να ξεκαθαρίσει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλειας και της εργασιακής περιπλάνησης αποτελεί κεντρική πολιτική κατεύθυνση του συστήματος.
Η ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι μεγάλη. Η δική της απροθυμία να στηρίξει και να προωθήσει ουσιαστικά τον αγώνα των συμβασιούχων είναι που επέτρεψε για ένα ολόκληρο διάστημα στην κυβέρνηση να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες και «προσδοκίες». Η δική της στάση, που καλλιέργησε αυταπάτες για «νομοθετική ρύθμιση» ως άλλοθι για το σταμάτημα των πρόσφατων κινητοποιήσεων, επιτρέπει σήμερα στα κυβερνητικά στελέχη να κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους με «προτάσεις» για δίμηνες ανανεώσεις συμβάσεων και προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, την ώρα που αντίστοιχες υποσχέσεις δεν έχουν προχωρήσει σε κανέναν χώρο του Δημοσίου.
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική λύση για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του κοινού, μαζικού, αποφασιστικού αγώνα. Δρόμος που θα χαράξουν οι ίδιοι, μέσα από τη συγκρότηση των δικών τους εργαλείων για τη συνέχεια αυτού του δίκαιου αγώνα, ανεξάρτητα από τους καιροσκοπισμούς και τις «θεαματικές ενέργειες» των εργατοπατέρων που μόνο σκοπό έχουν τη δική τους προβολή και την προώθηση της ανάθεσης και του εφησυχασμού. Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι ούτε από τις κυβερνητικές δήθεν «δεσμεύσεις», ούτε από τους δημάρχους, ούτε από όσους σπρώχνουν σε δικαστικά αδιέξοδα. Η δική τους δύναμη, που έχει πιέσει την κυβέρνηση και έχει αναγκάσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε κινητοποιήσεις που προσπαθεί να υπονομεύσει, είναι η μόνη που μπορεί να πετύχει πραγματική νίκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass