ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΝ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

«Χάθηκε κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής»

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2017 15:43

Με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κων. Μπαργιώτα συναντήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων.

Οι πολύτεκνοι επισήμαναν στον κ. Μπαργιώτα ότι με την ιδιότητα του γραμματέα στη διακομματική επιτροπή που ορίσθηκε από τη Βουλή για το Δημογραφικό πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα και επιτέλους να γίνει κάποια αρχή για να αναστραφούν οι αρνητικοί δημογραφικοί δείκτες. Η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων, η ανεργία των νέων στα ύψη, η μετανάστευση των παιδιών μας στα ύψη, το ασφαλιστικό σε τέλμα πρέπει να μην αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Όπως τονίσθηκε στη συνάντηση «η πολύτεκνη οικογένεια κτυπήθηκε ανελέητα από τις συγκυβερνήσεις, χάθηκε κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής. Τι να πούμε για τη φορολογία που τα παιδιά μας θεωρούνται τεκμήριο πλουτισμού , φορολογείται ο πολύτεκνος όπως ο άγαμος και η συνταγματική επιταγή για ειδική φροντίδα στην πολύτεκνη οικογένεια έχει προ πολλού χαθεί. Τι να πούμε για τον φόρο πολυτελείας στα πολυτεκνικά Ι.Χ. που οι πολύτεκνοι τα αγόρασαν και μάλιστα είναι ακόμη πολλοί απ’ αυτούς χρεωμένοι στις τράπεζες. Μετεγγραφές που ενώ για 20 έτη τις είχαν μόνο οι πολύτεκνοι χωρίς να παρουσιασθεί το παραμικρό πρόβλημα τώρα τις «απολαμβάνουν» όλοι!». Επισημάνθηκε επίσης στον κ. Μπαργιώτα ότι «χάθηκε η πλειονότητα των θεσμικών μέτρων που ο εκάστοτε νομοθέτης θέσπισε για την ενθάρρυνση των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά» ενώ εκφράστηκε η διαμαρτυρία μας, «καθώς τα τελευταία χρόνια πλήττεται ο θεσμός της οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα, ενώ λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, οι εκάστοτε κυβερνήσεις εφαρμόζουν στην πράξη πολιτική, η οποία στρέφεται κατά της οικογένειας, με νομοθετήματα όπως τα σύμφωνα συμβίωσης ετεροφύλων και ομοφύλων, το αυτόματο διαζύγιο και η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος ανυπεράσπιστων αγέννητων παιδιών (τουλάχιστον 300.000 εκτρώσεις κατ’ έτος) και τονίσθηκε πως «για τους νόμους αυτούς φέρει μεγάλη ευθύνη το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων». Ο κ. Μπαργιώτας τόνισε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα στην Επιτροπή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass