ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

Προβλήματα στον κλιματισμό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2017 22:01

Με βλάβη στην κεντρική μονάδα ψύξης «υποδέχτηκε» το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το κύμα καύσωνα που πλήττει και τη Λάρισα αυτές τις ημέρες. Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενώ ήδη βουλευτές του νομού κατέθεσαν ερωτήσεις στον υπουργό Υγείας.
Η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου βρέθηκε χθες επί ποδός προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη ενώ όπως διευκρίνισε χθες στην «Ε» ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ Δημήτρης Λιόλιος «ήρθε η συντηρήτρια εταιρία και επιδιορθώνει τη βλάβη», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση εξομαλύνεται».
Εξαιτίας της παλαιότητας του κτιρίου οι βλάβες είναι αρκετές. Σε ό,τι αφορά στους ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και εξαιτίας των βαριών περιστατικών ενισχύθηκε η ψύξη της Μονάδας με τοποθέτηση δύο εξωτερικών κλιματιστικών. Από νωρίς το πρωί στους χώρους του νοσοκομείου βρέθηκε και ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος ο οποίος υποστήριξε ότι «λόγω της παλαιότητας του κτιρίου παρουσιάζονται κάποιες βλάβες. Συντηρητές και τεχνικοί βρίσκονται στο νοσοκομείο για την επιδιόρθωση των βλαβών. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ΓΝΛ είναι στους 25ο C την ίδια ώρα που στο Πανεπιστημιακό είναι στους 21ο C σε κάποιες κλινικές». Μέχρι αργά το απόγευμα τεχνικοί επισκεύαζαν και συντηρούσαν τις μονάδες των κλιματιστικών, ενώ στις κλινικές λειτουργούσαν τα εξωτερικά κλιματιστικά.
Το πρόβλημα με τη ψύξη στο ΓΝΛ σχολιάζει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε προχθές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν λειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός του ΤΕΠ και σήμερα προσπαθούν να φτιάξουν κάποια από τα παλιά air condition. Αν είναι δυνατόν. Δεν λειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λόγω έλλειψης συντήρησης».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass