ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΧΩΡΙΟ

Λαμπρός εορτασμός των Αγ. Αναργύρων

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2017 16:02

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και φέτος των φιλαγίων πιστών στην πανήγυρι των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο χωριό της Λάρισας, όπου και ο παλαιός και όμορφος ναός τους.

Μετά την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού, ακολούθησε παρά τον δυνατό καύσωνα, μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων, έως της κεντρικής πλατείας του χωριού, όπου εκεί ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευλόγησε τους άρτους και το ύψωμα των θαυματουργών Αγίων, ενώ μίλησε για την θαυμαστή παρουσία των Αγίων Αναργύρων στη ζωή μας σήμερα, για τις πολλές τους ευεργεσίες καθώς και για την χάρη των ιάσεων, με την οποία τους προίκισε ο Θεός. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στον φθόνο που αντιμετώπισαν οι άγιοι, από τους συνανθρώπους τους και ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το φοβερό και καταστρεπτικό αυτό ανθρώπινο πάθος.

Παρόντες στην ιερά λιτάνευση και οι άρχοντες του τόπου, καθώς και πολλοί νέοι και νέες από την ευρύτερη περιοχή, που προσευχήθηκαν στους αγίους Αναργύρους για την υγεία και την πνευματική τους τελείωση καθώς και για την πνευματική τους ενίσχυση στις δύσκολες ημέρες που διέρχονται οι ίδιοι και η ένδοξη πατρίδα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass