Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επιτόπια κοινή επίσκεψη ΕΛΓΑ-ΘΕΣΤΟ στις πληγείσες τοματοκαλλιέργειες

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2017 19:32

Τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας, ήταν το θέμα της επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος Χρήστος Σουλιώτης και ο γενικός διευθυντής του ΘΕΣΤΟ Αστ. Σαπουνάς, στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας.


Στη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς ΕΛΓΑ οι κ.κ. Λιόντος, Καραμπάτσας, Τσιάμπας και Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ κ. Σουλιώτης απαίτησε να γίνουν έγκαιρες και αντικειμενικές εκτιμήσεις, ενόψει και της επικείμενης πλέον έναρξης της συγκομιδής. Τονίστηκε η σημασία της αποκατάστασης του κοινού αισθήματος δικαίου των ταλαιπωρημένων από τα καιρικά φαινόμενα αγροτών, πολύ περισσότερο σήμερα που και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές και ο ρόλος του ΕΛΓΑ και του δημόσιου χαρακτήρα του αμφισβητείται έντονα. Ζητήθηκε επίσης να γίνουν όλα με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια από τις δυναμικότερες καλλιέργειες, που πατροπαράδοτα ενισχύει το αγροτικό εισόδημα του θεσσαλικού κάμπου.
Από πλευράς ΕΛΓΑ Λάρισας και δια στόματος του προϊσταμένου του κ. Λιόντου, δόθηκαν όλες οι δεσμεύσεις για έγκαιρη και σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού εκτίμηση των ζημιών.
Υπήρξε η διαβεβαίωση για συνεχή ενημέρωση του ΕΛΓΑ όσον αφορά στην πορεία ωρίμανσης των αγροτεμαχίων που υπέστησαν ζημιές, ώστε να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός των εκτιμήσεων.
Συμφωνήθηκε, τέλος, να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επιτόπια κοινή επίσκεψη ΕΛΓΑ-ΘΕΣΤΟ σε Λάρισα και Φάρσαλα, για συνεκτίμηση του μεγέθους του προβλήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass