ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

Εικόνα εγκατάλειψης στο Αισθητικό Άλσος

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2017 22:15

Για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Αισθητικό Άλσος. Από πέρυσι επιχειρεί η δημοτική αρχή να το λειτουργήσει αλλά φαίνεται ότι θα είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της περιοχής.

Η πλειοδοτική δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχιακού μεγάρου Λάρισας.

Η εκμίσθωση αφορά στον ισόγειο χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ως εστιατόριο – οβελιστήριο - αναψυκτήριο, που βρίσκεται στο Αισθητικό Άλσος και αποτελείται από μία αίθουσα, τουαλέτες, ένα ξύλινο στέγαστρο σε επαφή με το κατάστημα, μία αποθήκη, δύο ξύλινες κατασκευές (κιόσκια) και περιβάλλοντα χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 3.700 ευρώ για κάθε μήνα του πρώτου έτους μίσθωσης. Μετά το πρώτο έτος ορίζεται αύξηση του μηνιαίου μισθώματος ποσοστού 1,5% κατά έτος.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πέντε χρόνια. Για να γίνει δεκτός στη δημοπρασία κάθε ενδιαφερόμενος σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης υποχρεούται να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σ’ αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία, ή άλλο ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τράπεζας ή Οργανισμού κοινής ωφέλειας, που αναγνωρίζονται για εγγυοδοσίες, ποσοστού 10% του ορίου της πρώτης προσφοράς, υπολογιζόμενου τουλάχιστον για δύο έτη μίσθωσης, ήτοι 8.880 ευρώ.

ΖΗΜΙΕΣ

Την ίδια ώρα που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή να δώσει ξανά ζωή στο Αισθητικό Άλσος των Λαρισαίων καθημερινά σχεδόν πέφτει στα χέρια επιτήδειων. Παρά τη φύλαξη του χώρου οι καταστροφές είναι εμφανείς, ξεχαρβαλωμένες ξύλινες περιφράξεις, γυμνά καλώδια, χαλασμένα όργανα στις παιδικές χαρές, διαλυμένα μονοπάτια, βρύσες που δεν βγάζουν σταγόνα νερό είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.

Ό,τι φτιάχνεται και διαμορφώνεται για την «Οικογιορτή» μετά από μικρό χρονικό διάστημα καταστρέφεται. Τα κρούσματα φθορών και βανδαλισμών είναι συχνά. Άγνωστοι καταστρέφουν ό,τι υπάρχει, ακόμη και τα σκαλιά της κεντρικής εισόδου κάποιοι χάλασαν. Σπάνε, ξηλώνουν, κλέβουν. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί πως η μόνη είσοδος που είναι ανοιχτή είναι η κεντρική και έτσι η πρόσβαση στον χώρο από τους γονείς με τα καρότσια και τα ποδήλατα των παιδιών είναι δύσκολη, καθώς καλούνται να κατεβούν αρκετά σκαλιά. Για άγνωστο λόγο η πόρτα που βρίσκεται στον χώρο του πάρκινγκ παραμένει κλειδωμένη.

Τα βράδια του καλοκαιριού το Άλσος αποτελεί σημείο δροσιάς κοντά στο κέντρο της πόλης. Ίσως με τη λειτουργία που αναψυκτηρίου να πάρει και πάλι ζωή και να περιοριστούν οι ζημιές.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass