ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ:

«Έχετε εθισθεί στο ψέμα, κύριε υφυπουργέ»

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 17:56

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Με δήλωσή του στην «Ε» ο πρώην υφυπουργός ΥΠΑΑΤ και επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» του Δήμου Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης δίνει τη δική του διάσταση σε ό,τι αφορά στο σχόλιο στα «Ψιθυριστά» της «Ε» χθες, από συνεργάτες του υφυπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Ο κ. Ροντούλης σημειώνει στην «Ε»: «Ο εθισμός στο ψέμα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει παροιμιώδης στα χρονικά της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (ένα εκ των πολλών) τα χονδροειδή ψεύδη που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης, για δήθεν συμπερίληψη των αμπελιών στο πρόγραμμα ΚΟΕ (ΠΣΕΑ), λόγω του παγετού του Ιανουαρίου 2017, ύστερα μάλιστα από προσωπική του παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ.
Συγκεκριμένα, στις 1 και 2 Ιουλίου, στον έντυπο (ιδέ εφημερίδα «Ελευθερία») και ηλεκτρονικό τοπικό Τύπο, ο κ. Κόκκαλης διατυμπάνιζε ότι τα αμπέλια θα ενταχθούν στα ΠΣΕΑ με τροποποιητική εγκύκλιο του ΕΛΓΑ, έπειτα από προσωπική τηλεφωνική του παρέμβαση στον κ. Κουρεμπέ. Όμως, στις 13 Ιουλίου δημοσιοποιήθηκε στην «Ελευθερία» δική μου επιστολή, με την οποία ενημέρωνα τον κ. Κόκκαλη, όπως είχα χρέος να πράξω, ότι ουδέποτε έχει φθάσει στον Δήμο Τυρνάβου η αναμενόμενη τροποποιητική εγκύκλιος του ΕΛΓΑ για τη συμπερίληψη των αμπελιών, γεγονός που δικαίως έχει εξοργίσει τους αμπελοκαλλιεργητές του Τυρνάβου, οι οποίοι νιώθουν για πολλοστή φορά να γίνονται αντικείμενο εμπαιγμού.
Και ο κ. Ροντούλης συνεχίζει: «Στις 14 Ιουλίου, παραδόξως, από τη στήλη των «Ψιθυριστών» της «Ελευθερίας», δέχτηκα ειρωνική επίθεση από τον κ. Κόκκαλη αναιτίως, διότι κατά τα λεγόμενά του δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα αμπέλια, προτρέποντάς με μάλιστα να επικοινωνήσω με παραγωγούς και με τον τοπικό ΕΛΓΑ, για να αντιληφθώ ότι όλα βαίνουν καλώς.
Πληροφορώ, λοιπόν, εκ νέου τον κ. Κόκκαλη ότι οι παραγωγοί πνέουν μένεα για τα ψεύδη του και ότι ο τοπικός ΕΛΓΑ μας ενημέρωσε ότι μόνο οι ελιές και οι ροδιές μπορούν να ενταχθούν στα ΠΣΕΑ, δεδομένου ότι δεν υφίσταται καμία εγκύκλιος του ΕΛΓΑ για τη συμπερίληψη και των αμπελιών. Συνεπώς, είτε ο κ. υφυπουργός δεν ξέρει τι του γίνεται είτε οι συνεργάτες του τον έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα με την ασχετοσύνη τους».
Τέλος ο κ. Ροντούλης ολοκληρώνει την παρέμβασή του στην «Ε»: «Το ψέμα, ευλόγως, έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια, στο τέλος, λάμπει, μολονότι ορισμένοι έχουν γίνει ειδήμονες στη διαστρέβλωσή της. Όμως, και πάλι υπάρχουν περιθώρια στον κ. Κόκκαλη, για να ανανήψει: η έκδοση μιας νέας τροποποιητικής εγκυκλίου του ΕΛΓΑ για τη συμπερίληψη των αμπελιών στα ΠΣΕΑ μπορεί να αποκαταστήσει τα πράγματα, μολονότι το κύρος του κ. Κόκκαλη έχει ήδη τρωθεί στη συνείδηση των αγροτών.
Ας ρωτήσει, λοιπόν, ο ίδιος τον ΕΛΓΑ και τους θιγόμενους αγρότες και ας αφήσει τους ειρωνικούς εξυπνακισμούς, καθώς φαίνεται ότι τον αποσπούν από την ουσιαστική του εργασία. Οι αγρότες περιμένουν, άλλωστε, από αυτόν έργα και όχι λόγια, που μάλιστα αποδεικνύονται χονδροειδή ψεύδη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass