ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ

Ώρες αγωνίας για τον 30χρονο στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2017 22:00

Ώρες αγωνίας για τον 30χρονο ορειβάτη που από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έχει εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή στη θέση Κακόσκαλα στον Όλυμπο.

Μέχρι και χθες το απόγευμα η προσέγγιση στο σημείο που βρίσκεται ήταν αδύνατη. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των διασωστών που βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Μύτικα.

Με κύρια χαρακτηριστικά τη χιονόπτωση, την ισχυρή βροχή, τη χαλαζόπτωση, τους ισχυρούς ανέμους και τις αστραπές συνολικά 18 άτομα της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας, της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και της Π.Υ. Ελασσόνας καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες επιχείρησαν χθες το μεσημέρι να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο που έχει εγκλωβιστεί ο ορειβάτης. Η επιδείνωση όμως του καιρού τους ανάγκασε νωρίς το απόγευμα να επιστρέψουν και πάλι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρομίας (ΚΕΟΑΧ) του Στρατού χωρίς να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Μέχρι και χθες το μεσημέρι χιόνιζε, μόλις σταμάτησε η βροχή οι άνδρες της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν για το σημείο που έχει εγκλωβιστεί ο ορειβάτης. Φτάνοντας στο σημείο και λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση κατάβασης οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν. Σήμερα που αναμένεται βελτίωση του καιρού εκτιμάται ότι οι διασώστες θα προσεγγίσουν τον εγκλωβισμένο άντρα.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού οκτώ άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας, έξι της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και τέσσερις πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας. Ο 30χρονος Ρουμάνος που το απόγευμα του Σαββάτου έχασε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε σε δύσβατο σημείο στη θέση Κακόσκαλα βρίσκεται ήδη τρία εικοσιτετράωρα αντιμέτωπος με τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικοινωνία που είχε μέσω του κινητού του τηλεφώνου σταμάτησε προχθές το μεσημέρι, λόγω εξάντλησης της μπαταρίας, ενώ λέγεται ότι ανταποκρίθηκε σε ηχητικό κάλεσμα των διασωστών. 

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass