ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ

Ανάσα για τους συμβασιούχους του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2017 22:05

Τέλος στην αγωνία των 232 συμβασιούχων φαίνεται πως μπαίνει στον Δήμο Λαρισαίων.

Όπως διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος «οι 206 συμβασιούχοι που απασχολούνται κυρίως στον τομέα της καθαριότητας πληρώνονται κανονικά από τον Δήμο Λαρισαίων χωρίς ποτέ να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Οι συγκεκριμένοι είχαν πληρωθεί μέχρι και τις 7 Ιουνίου όπου και εκδόθηκε η αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Από τις 8 Ιουνίου και μετά αυτοί εργαζόμενοι πληρώθηκαν κανονικά ως μισθοδοσία μέχρι και την τελευταία ημέρα της εργασίας τους με την παλιά σύμβαση στις 10 Ιουλίου».

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους 26 συμβασιούχους, που αντιμετώπισαν προβλήματα με τη μισθοδοσία τους αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους δέκα εργαζόμενους με σύμβαση του αμαξοστασίου και στους 16 ηλεκτρολόγους της Τεχνικής Υπηρεσίας. «Οι δέκα συμβασιούχοι που απασχολούνταν στο αμαξοστάσιο του Δήμου δεν είχαν πληρωθεί ποτέ από τον επίτροπο. Πληρώθηκαν μέχρι τις 7 Μαρτίου με δικαστικές αποφάσεις. Μετά όμως από απόφαση του πρώτου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία προέβλεπε πως αυτοί οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά, για τους εργαζόμενους αυτούς βγαίνει πλέον μισθοδοσία από τις 8 Μαρτίου έως 19 Ιουλίου που είναι και η απόλυσή τους. Καθώς από τις 20 Ιουλίου (σ.σ. από σήμερα) και μετά ο Δήμος προχωρά σε ανανέωση των συμβάσεών τους. Άρα δίνεται λύση στο πρόβλημα και δεν απαιτείται η συνέχιση του δικαστικού τους αγώνα», σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος.

Συνεπώς η μόνη κατηγορία συμβασιούχων που εκκρεμεί να τακτοποιηθεί οικονομικά είναι τα 16 άτομα της Τεχνικής Υπηρεσίας. «Σταμάτησε η πληρωμή τους από τις 8 Απριλίου και μετά», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών για να προσθέσει ότι «γι’ αυτούς αναμένεται απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass