ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ, ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ, ΚΑΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ…

«Νεκροταφείο» αυτοκινήτων στη Νεάπολη!

* Για επικίνδυνη εστία μόλυνσης κάνουν λόγο περίοικοι και κάτοικοι της περιοχής

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2017 22:32

Σε νεκροταφείο αυτοκινήτων έχει μετατραπεί δημοτικό οικόπεδο, που εφάπτεται του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, στη Νεάπολη.

Καμένα, τρακαρισμένα αυτοκίνητα, τρακτέρ, οχήματα που έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία Λάρισας και είναι σε αχρησία, εγκαταλείπονται στο αναξιοποίητο οικόπεδο του δήμου, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάτοικοι της περιοχής και κυρίως όσων τα σπίτια τους εφάπτονται ή γειτνιάζουν με το οικόπεδο –νεκροταφείο, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται πλέον για μια μόνιμη κατάσταση, αντιδρούν καταγγέλλοντας ότι έχει δημιουργηθεί μία επικίνδυνη εστία μόλυνσης δίπλα στις κατοικίες τους και ζητούν να καθαριστεί το οικόπεδο και να απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, όπως υποστήριξαν στην «Ε», έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως, σε αρμόδιους φορείς του Δήμου Λαρισαίων, ζητώντας την απομάκρυνση του «νεκροταφείου», αλλά δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι ο χώρος αυτός, αποτελεί «παγίδα» για τα παιδιά της γειτονιάς, καθώς δεν είναι περιφραγμένος και πολλές φορές τον χρησιμοποιούν για το παιχνίδι τους, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ασφάλειά τους.

«Πρόσφατα, γονείς πήγαν να κάνουν στο παιδί τους αντιτετανικό ορό, διότι έπαιζε στα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, χτύπησε, και φοβήθηκαν μην μολυνθεί από την επαφή που είχε με τα σκουριασμένα οχήματα….», αναφέρει περίοικος.

Να σημειωθεί ότι απέναντι από το οικόπεδο βρίσκεται και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Μαβίδης, δήλωσε στην «Ε», πως το οικόπεδο στην πίσω πλευρά του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, όπου υπάρχουν τα κατεστραμμένα οχήματα, ανήκει στον δήμο και υποστήριξε ότι, μετά από συνεννόηση των δύο αρχών, δόθηκε άτυπη προφορική άδεια, να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του οικοπέδου από την Αστυνομία, για τις ανάγκες της.

Ο κ. Μαβίδης, συμπληρώνει επίσης ότι στα άμεσα σχέδια του δήμου, είναι να τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του οικοπέδου.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass