ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Αμπελάκια και Γόννοι τίμησαν τον Προφήτη Ηλία

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2017 22:01

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Γόννους και τα ιστορικά Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών με εσπερινούς θεία κηρύγματα και περιφορές της αγίας εικόνας του προφήτη Ηλία.

Στα Αμπελάκια προχθές παραμονή της γιορτής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού προσφέρθηκε στους επισκέπτες προσκυνητές, το παραδοσιακό φαγητό, γίδα με πλιγούρι. Τα κρέατα ήταν προσφορά των κτηνοτρόφων της περιοχής .

 

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ
Πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Γόννων, προς τιμήν του Προφήτη Ηλία. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν προχθές στον λόφο του Προφήτη Ηλία όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια στο μικρό θέατρο του λόφου το τμήμα ενηλίκων του συλλόγου χόρεψε τοπικούς χορούς με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Το γλέντι συνεχίστηκε στην κεντρική πλατεία της ιστορικής κωμόπολης των Γόννων από τα υπόλοιπα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και από το χορευτικό τμήμα Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας με τη συνοδεία ποντιακής μουσικής. Χθες Πέμπτη 20 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής το πρωί τελέστηκε στο εξωκκλήσι πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.
Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Αμπελάκια και τους Γόννους παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Τσεργάς, Αστέριος Σαϊτης και Κώστας Νταφούλης ,οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αμπελακίων και Γόννων κ. Σωτήρης Μιχαλάκης και Γιώργος Μπανιώρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργία Τσιόπα και κ.Θωμάς Τσαπλές, Αθ. Καραναστάσης, Γιώργος Έξαρχος, Δημήτρης Τσέτσιλας και Τζέκας Θωμάς, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών κ. Λάμπρος Ζάρρας και το μέλος το Τοπικού Συμβούλιου Αμπελακίων κ. Γιώργος Πλιούτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass