ΣΕ ΤΕΜΠΗ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ-ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 15:25

Πανηγυρίζει το ιερό προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, στην κοιλάδα των Τεμπών. Χθες Τρίτη εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός, ενώ σήμερα ανήμερα της γιορτής το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα ο μεθεόρτιος εσπερινός.

*Στον Ιπποκράτη

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης. Χθες το απόγευμα εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και σήμερα το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας. Το απόγευμα και ώρα 7.00μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της συνοικίας. Επίσης σήμερα Τετάρτη το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου.

*Αμπελάκια

Σήμερα πανηγυρίζει ο μητροπολιτικός ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Αμπελακίων. Χθες Τρίτη παραμονή της εορτής εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ σήμερα το πρωί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Επίσης θα υπάρχει τεμάχιο του θείου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, ώστε να το προσκυνήσουν οι πιστοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass