ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ

«Ξέχασαν» να σβήσουν τα φώτα στην Αγιά

* Αναμμένες από την Παρασκευή όλες οι λάμπες του δικτύου * Λείπει ο αρμόδιος -εξειδικευμένος- υπάλληλος * Τι λένε στην «ΕτΔ» Αντ. Γκουντάρας και εκπρόσωπος της Επιχείρησης

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2017 22:50

Από την Παρασκευή το βράδυ που άναψαν το φώτα σε ολόκληρο τον Δήμο Αγιάς μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν έσβησαν ούτε λεπτό και ίσως να μείνουν έτσι κι άλλο.

Αιτία είναι μια βλάβη που έχει προκύψει στον υποσταθμό του Γερακαρίου και λόγω της απουσίας του αντίστοιχου τεχνικού δεν μπορεί να επισκευαστεί. Έξαλλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αγιάς αλλά και οι παραθεριστές Λαρισαίοι που βλέπουν όλα αυτά τα 24ωρα αρκετά ευρώ να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων και αναρωτιούνται ποιος θα τα πληρώσει. Ο δήμαρχος Αγιάς, κ. Αντώνης Γκουντάρας σημειώνει με αγωνία πως περιμένει να λύσουν το πρόβλημα οι αρμόδιοι, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά του τονίζει πως η βλάβη αφορά σε κάτι το πολύ εξειδικευμένο και δεν μπόρεσε κανείς από τους αντικαταστάτες του αρμόδιου τεχνικού-που απουσιάζει- να δώσει τη λύση. Πάντως τη ζημιά κορυφαίο στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε στην «ΕτΔ» ότι θα τη χρεωθεί ο ίδιος, δηλαδή ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πιο αναλυτικά.

Σε μια συνολική έκταση 670 τετραγωνικών χιλιομέτρων όλος ο δημοτικός φωτισμός άναψε, και μέχρι και την Κυριακή το βράδυ δεν έκλεισε ούτε λεπτό. Από την Αγιά, τον Αετόλοφο, την Ανάβρα, τη Μελιβοία μέχρι τα παράλια από τον Ρακοπόταμο, το Σκλήθρο και το Πολυδένδρι και Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Σκήτη, Κόκκινο Νερό, Στόμιο, Ομόλιο, Πλατιά Άμμο, Αλεξανδρινή και Παλαιόπυργο. Όλες οι λάμπες ήταν αναμμένες και καίγανε συνεχόμενα 24ωρα. Φυσικά το πρόβλημα δεν έγκειται στο ότι ήταν αναμμένες τα βράδια –κάτι που είναι το φυσιολογικό- αλλά στο ότι παράμεναν έτσι και υπό το φως του ηλίου. Άγνωστο παραμένει αν θα δοθεί λύση σήμερα.  

«Γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό το ζήτημα όμως δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι του ΔΕΔΔΗΕ και υπάρχει ένα πρόβλημα στον υποσταθμό του Γερακαρίου. Μας είπαν πως προσπάθησαν να το λύσουν και τελικά θα το λύσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε να δοθεί λύση άμεσα γιατί το κόστος είναι μεγάλο» δήλωσε στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος της Αγιάς, κ. Αντώνης Γκουντάρας.

Εκπρόσωπος από το τμήματα βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ χθες το βράδυ, μιλώντας στην «ΕτΔ» εξήγησε πως το πρόβλημα που αφορά στον υποσταθμό του Γερακαρίου, δεν είναι σπάνιο και αφορά σε θέμα «ακουστικής συχνότητας». Ωστόσο δεν δόθηκε λύση διότι απουσιάζει ο αρμόδιος τεχνικός για Σαββατοκύριακο και οι αναπληρωτές του δεν κατάφεραν να το λύσουν. Διαβεβαίωσαν πως η βλάβη θα αποκαταστηθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ κ. Αβρακιώτης τόνισε πως η βλάβη δεν μπόρεσε να επισκευαστεί μέχρι στιγμής καθώς πρόκειται για μηχάνημα τελευταίου τύπου και τεχνολογίας και είναι ένα σύστημα που δεν το γνωρίζουν πολλοί εργαζόμενοι. Ενημέρωσε πως σε πρώτη φάση τεχνικός από τη Λάρισα θα επικοινωνήσει με τη Λαμία και αν είναι θέμα πλακέτας θα μείνει έτσι το πρόβλημα και σήμερα, Δευτέρα.

Τα γραφεία της εφημερίδας δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα από αναγνώστες που βρίσκονται στα παράλια το Σαββατοκύριακο και αναρωτιούνται όλοι «αυτό το ρεύμα ποιος θα το πληρώσει;». Σε αυτό το ερώτημα ο κ. Αβρακιώτης απάντησε πως δεν θα χρεωθεί ο Δήμος Αγιάς σε καμία περίπτωση αλλά θα τα χρεωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ αφού πρώτα ειδοποιήσει με αντίστοιχο έγγραφο την αρμόδια εφορία.

Κ.Γ.

 

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass