ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Λαμπρές εκδηλώσεις για τη μεγάλη θεομητορική εορτή

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2017 22:47

Σήμερα και αύριο η ενορία Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) Αμπελοκήπων Λαρίσης πανηγυρίζει για τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, εγκώμια ενώπιον του Επιταφίου της Θεοτόκου και ιερά λιτανεία στις οδούς πέριξ του Ιερού Ναού.
Αύριο Τρίτη 15 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα ψαλεί πανηγυρικός όρθρος της εορτής και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου. Το απόγευμα στις 7.30 θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Παναγίας. Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ακολουθίες της ιεράς πανηγύρεως, τιμώντας και μεγαλύνοντας το σεπτό πρόσωπο της κυρίας Θεοτόκου.
Στο Αρμένιο
Στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Αρμενίου θα πραγματοποιηθεί ιερά πανήγυρη, με αφορμή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι ιερές πανηγυρικές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα: Σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιγνατίου.
Αύριο Τρίτη 15 Αυγούστου στις 7:30 το πρωί θα ψαλεί πανηγυρικός όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, π. Αχιλλίου.
* Σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, θα τελεστεί αγρυπνία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τις 8.00 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ.
* Στις 7 σήμερα το απόγευμα, παραμονή της Παναγίας θα ψαλεί εσπερινός με αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Κυπάρισσο Λάρισας.
* Αύριο πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα χωριά Αρμένιο, Λοφίσκος, Μ. Μοναστήρι, Μεσοράχη και Μύρα του Δήμου Κιλελέρ.
Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, στις 19:30 θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός.Θα ακολουθήσει αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά της Ιεράς εικόνας.
Ανήμερα της εορτής, στις 7:30., θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστούν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass