ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Πλήθος κόσμου στη Σμίξη

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2017 15:20

Πλήθος κόσμου και φέτος το καλοκαίρι στη Σμίξη Γρεβενών. Όπως κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός Σμιξιωτών και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πέρασε τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στη Σμίξη, και όχι μόνο όπου με σύμμαχο τον αίθριο και δροσερό καιρό απόλαυσαν το τετραήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού υπό τους ήχους του βιολιού και του κλαρίνου.

Στις 14 Αυγούστου το απόγευμα έγινε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού μέσα σε βαθιά κατάνυξη, ενώ στις 15 Αυγούστου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στις 16 Αυγούστου στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στις 17 Αυγούστου το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το απόγευμα στην πλατεία Γκόρτσο Ζάβα έγιναν οι τρεις Μεγάλοι Χοροί της Σμίξης (Κόρλου μάρι στα Βλάχικα). Οι χοροί αυτοί είναι τελετουργικοί, δωρικοί αλλά μεγαλοπρεπείς και περήφανοι.Η θεματολογία των τραγουδιών πηγάζει από την ιστορία, την κοινωνική ζωή,την ξενιτιά και μεταφέρονται στους Σμιξιώτες από γενιά σε γενιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass