ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων

* Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ– Αντιπολεμική πικετοφορία στη Λάρισα

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2017 15:32

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ «ενάντια στη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, που σαρώνει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, επιβάλλει άγρια φοροληστεία, ενάντια στην ανεργία και την άγρια εκμετάλλευση» απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ενώ νωρίτερα, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το ΕΚΛ διοργανώνει αντιπολεμική πικετοφορία.

Το πρόγραμμα των δράσεων παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου χθες ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης.

Για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, οργανώνει συγκέντρωση-πικετοφορία, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., από την πλατεία Εργατικού Κέντρου (Τάκη Γαργαλιάνου), ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, στο πλαίσιο της πάλης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον φασισμό, γιατί αυτή την ημέρα το 1939, η Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησε επίσημα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος στοίχισε πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και τεράστιες καταστροφές».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν στα γεμάτα μέσα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και αυτοτελώς, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους. Η Ελλάδα δίνει το 2% του ετήσιου ΑΕΠ (4 δισ. ευρώ) σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς (το ψηλότερο των χωρών της Ευρώπης), όσο είναι το πακέτο των αιματηρών θυσιών του λαού που επέβαλαν Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ».

«Οι ιμπεριαλιστές με των λαών το αίμα τη γη ξαναμοιράζουν, για αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων».

ΔΕΘ

Σε ό,τι αφορά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε πως «το ΕΚΝΛ, καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, σε μαζική συμμετοχή, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ψήφισε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, επέκτεινε τις αντεργατικές ρυθμίσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ στηρίζοντας στην πράξη τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ενώσεις προσώπων, με τις οποίες οι εργοδότες γενικεύουν τη μείωση των μισθών στα 586 και 511€ αντίστοιχα για τους νέους, αλλά και επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα που διασφαλίζουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους εργοδότες.

Διευκόλυνε τις ομαδικές απολύσεις. Αφαίρεσε άλλα 250.000.000 ευρώ από τους συνταξιούχους ανεβάζοντας τις ΣΥΡΙΖΑϊκες περικοπές πάνω από τα 16 δισ. ευρώ, οι οποίες προστέθηκαν στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διεύρυνε τη φοροληστεία που τσακίζει μισθωτούς συνταξιούχους, ξεκληρίζει αγρότες και μικρούς ΕΒΕ. Προώθησε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.

Από την εφαρμογή του νέου «αναπτυξιακού» νόμου, μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να δοθούν σε πρώτη φάση στους επιχειρηματικούς ομίλους 3,6 δισ. ευρώ που προέρχονται τόσο από την άμεση διοχέτευση κρατικού χρήματος (ΕΣΠΑ και Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων), όσο και από τις φορολογικές απαλλαγές που παρέχονται απλόχερα, με στόχο την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων.

Η αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί, όσο και αν προσπαθήσει να χρυσώσει το χάπι της καταστροφής των εργαζομένων ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Τώρα ετοιμάζει να εφαρμόσει τις εντολές του κεφαλαίου με νέο χτύπημα των συνδικάτων, με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς και μαζί κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων, ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο, νέα μείωση των συντάξεων, εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια, «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, τη μείωση του αφορολόγητου.

Η αντιπολίτευση της Ν.Δ. και των άλλων αστικών κομμάτων, είναι κάλπικη, γιατί αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και όχι για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Να σημειωθεί ότι για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, από το ΕΚΛ θα μισθωθούν λεωφορεία με ώρα αναχώρησης 4 μ.μ., από τον χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης, δίπλα στον Πηνειό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass