ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απελπιστική η κατάσταση των επαρχιακών δρόμων στο νομό

* Να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου τελωνείου στο Ομορφοχώρι

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2017 15:46

Την επικινδυνότητα της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου, των επαρχιακών δρόμων Λάρισας-Φαρσάλων, Ελασσόνας – Κατερίνης, Γόννων-Ροδιάς, Βερδικούσιας-Λογγά και του συνδετήριου δρόμου από το ύψος του δρόμου Λάρισας – Συκουρίου έως τον δρόμο Λάρισας-Αγιάς, που συνδέει και το δημοτικό διαμέρισμα Ομορφοχωρίου αναδεικνύει, με επερώτηση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.


Επίσης οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης κ.κ. Τσιαπλές Αναστάσιος, Λούμας Γεώργιος, Χαλάτσης Αστέριος κατέθεσαν επερώτηση και για την τύχη κατασκευής του νέου κτιρίου του τελωνείου στο Ομορφωχώρι.
Δρόμοι
Συγκεκριμένες απαντήσεις για προβλήματα του επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ζητά η Λαική Συσπείρωση.
Αναλυτικότερα:
1. Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας-Βόλου: Αυτός ο δρόμος έχει σημαντικά προβλήματα (στενότητα, έλλειψη τακτικής συντήρησης, κυκλοφορία βαρέων οχημάτων), ενώ χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό οδηγών καθημερινά, που μετακινούνται τόσο από Λάρισα προς Βόλο και αντίστροφα, όσο και στα χωριά που γειτνιάζουν στον δρόμο αυτό, λόγω και της αδυναμίας πολλών οδηγών να πληρώνουν το άγριο χαράτσι των 8 ευρώ για να πάνε και να γυρίσουν στον Βόλο. Οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας είναι μεγάλες γι’ αυτή την κατάσταση. Ζητάμε να ενημερωθούμε ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει η ανακατασκευή του δρόμου με διαπλάτυνση, κόμβους, η συντήρησή του όπου χρειάζεται και τι σκοπεύει να κάνει για να προχωρήσει αυτή το αμέσως επόμενο διάστημα, η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας;
2. Επαρχιακός δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων: Αυτός ο δρόμος έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κατασκευαστεί εκ νέου, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, παρακάμπτοντας και τις κατοικημένες περιοχές με τις οποίες έπρεπε να υπάρχουν ειδικοί έξοδοι (Νίκαια, Νέες Καρυές, Χαρά, Ζάππειο), γιατί ο υφιστάμενος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος για την κυκλοφορία που δέχεται καθημερινά, λόγω της στενότητάς του, των επικίνδυνων στροφών του, της έλλειψης συντήρησης, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας.
3. Επαρχιακός δρόμος Ελασσόνας – Κατερίνης: Αυτός ο δρόμος σε πολλά σημεία του, μέχρι τα όρια των Ν. Λάρισας, - Πιερίας, πέρα από την στενότητά του, έχει υποστεί πολλές φθορές ο ασφαλτοτάπητας και σε ορισμένα σημεία η βλάστηση καλύπτει μέρος του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες.
4. Επαρχιακός δρόμος Γόννων-Ροδιάς: Ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα Γόννων του Δήμου Τεμπών και Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου, είναι ίσως ο μοναδικός μεταξύ δημοτικών διαμερισμάτων με σημαντικό πληθυσμό και τα δύο, ο οποίος παραμένει εδώ και δεκαετίες χωρίς ασφαλτόστρωση, με ευθύνη τόσο των Νομαρχιακών Αρχών που προϋπήρξαν όσο και της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας.
5. Επαρχιακός συνδετήριος δρόμος από το ύψος του δρόμου Λάρισας – Συκουρίου έως τον δρόμο Λάρισας-Αγιάς, που συνδέει και το δημοτικό διαμέρισμα Ομορφοχωρίου. Λόγω έλλειψης συντήρησης με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, η κατάστασή του είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες των πολλών οχημάτων.
6. Επαρχιακός δρόμος Βερδικούσιας-Λογγά: Αυτός ο δρόμος κατασκευάστηκε πρόσφατα και διαφημίστηκε δεόντως από την Περιφερειακή Αρχή σαν έργο σημαντικής σημασίας, ενώ και ο κ. περιφερειάρχης έβγαινε φωτογραφίες καμαρώνοντας γι’ αυτόν. Παρά την παράδοσή του στην κυκλοφορία, ένα μέρος του προς την πλευρά της Λογγά, εξακολουθεί να είναι χωματόδρομος, ενώ σε μια σειρά σημεία του δρόμου, λόγω μη σωστής πρόβλεψης, παρ’ ό,τι είναι εμφανές και σε μη ειδικούς, ότι σημειώνονται κατολισθήσεις, λόγω της σαθρότητας των εδαφών, δεν λήφθηκε μέριμνα για την κατασκευή έργων αντιστήριξης με αποτέλεσμα να σημειώνονται κατολισθήσεις χωμάτων ή και βράχων, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευσή του, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινούν βροχές.
Τελωνείο
«Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και τι σχεδιάζει να κάνει προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου τελωνείου και η μεταφορά του παλιού σ’ αυτό» αναφέρει σε επερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επερώτηση «το ημιτελές εγκαταλειμμένο κτίριο που προοριζόταν για τελωνείο στην περιοχή Ομορφοχωρίου Λάρισας, ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες η κατασκευή του, προκειμένου να μεταφερθεί σε αυτό το τελωνείο που υπάρχει μέσα στην πόλη (επί της οδού Φαρσάλων) και το οποίο είναι μη λειτουργικό και επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία της πόλης, αφού δέχεται μεγάλο όγκο βαρέων οχημάτων σε μια περιοχή κατοικημένη, αλλά και πάνω στην οδό Φαρσάλων που αποτελεί βασική οδική αρτηρία της πόλης. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει η αποπεράτωσή του και ρημάζει στην κυριολεξία, χωρίς να υπάρχει καμία κίνηση για την ολοκλήρωσή του και τη μεταφορά της λειτουργίας του υπάρχοντος τελωνείου από την πόλη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass