ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΡΑΨΑΝΗΣ:

Δίπλα στον αμπελουργό ο Δήμος Τεμπών

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2017 22:20

Με θέα τους παραθαλάσιους οικισμούς, τα χωριά στο Δέλτα του Πηνειού και την κορυφή του Κισσάβου να χάνεται μετά το ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα φωτισμένα παράλια της Χαλκιδικής, χθες το βράδυ στη Ραψάνη, στον χώρο της Αγίας Τριάδας, εγκαινιάστηκε η Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού, η διήμερη διοργάνωση που ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου.

Χθες βράδυ στα εγκαίνια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά σε αγροτικά ζητήματα της περιοχής. Στο ίδιο κλίμα και οι χαιρετισμοί των βουλευτών κ. Χρήστου Κέλλα και Κώστα Μπαργιώτα και του αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Μπέμπη.

Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η καθιέρωση αυτής της γιορτής είναι σίγουρα από μόνη της ένα σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της αναπτυξιακής δυναμικής μας.

Η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει:

Τον πολιτιστικό χαρακτήρα μας, την πλούσια παράδοση, τον ανεκτίμητο πολιτισμό και κουλτούρα μας, τη δημιουργικότητα των κατοίκων, την εγρήγορση των τοπικών φορέων, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας".

Ο κ. Κολλάτος τόνισε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή Τεμπών αυτή την ώρα, σ' αυτό τον τόπο και σ' αυτή τη γιορτή στέκεται δίπλα στον αμπελουργό που όλο το χρόνο κοπιάζει για την ποιοτική του καλλιέργεια.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αξίζει όμως εδώ να αναφερθεί η πολύ καλή συνεργασία του Δήμου μας με τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Αυτή η συνεργασία μάς έδωσε τη δυνατότητα κατασκευής πολλών αρδευτικών έργων, τη δυνατότητα υπογείωσης πολλών χιλιομέτρων αρδευτικών αγωγών, επιλύοντας χρόνια προβλήματα, ενώ βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση μελέτης, με την περιβαλλοντική της αδειοδότηση, που δίνει τη δυνατότητα άρδευσης στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, έκτασης περίπου 800 στρεμμάτων. Φιλοδοξούμε στην ένταξή της στο νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν προκηρυχθεί το νέο μέτρο.

Ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, την Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, τους μαζικούς φορείς καθώς και τους χορηγούς.

Και φέτος πλούσιο είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν χθες και θα έχουν και σήμερα Σάββατο την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της γιορτής.

Η Γιορτή Κρασιού Ραψάνης είναι ένα διήμερο κρασιού, μουσικής, χορού, κεφιού και διασκέδασης. Στήθηκε γλέντι με παραδοσιακή μουσική και δωρεάν τοπικό κρασί στο πλαίσιο της Γιορτής Κρασιού και Αμπελιού. Οι Γ. Αγγέλης, Γ. Βελησσάρης, Σ. Κοκκόρης αναλαμβάνουν τη διασκέδαση και σήμερα Σάββατο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Δήμος Τεμπών –ΔΟΠΑΠΕΠ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης και μαζικοί φορείς της Ραψάνης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Γεώργιος Αγάκος, ο διοικητής Τροχαία κ. Σεραφείμ Καφετζής, ο διοικητής του Α.Τ Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αχ. Διψάνας, Αστ. Σαΐτης και Κ. Νταφούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δ. Τσέτσιλας, Ευθ. Μπουζέκης, Χρ. Τσάτσαρης, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Ξανθή Ζησάκη και Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος της Τ.Κοινότητας Ραψάνης Νικος Γαγάρας κ.α.

Τον συντονισμό είχε η κ. Χάιδω Πανταζή, ενώ χόρεψαν τα χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων και της ΜΕΣΑΚ Καλλιπεύκης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass