ΟΜΑΔΑ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Φοιτητές μηχανικοί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς μονοθέσιων οχημάτων

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2017 15:26

Η ομάδα «Κένταυρος» (Centaurus RacingTeam), που αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει κατασκευάσει ένα αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου formula, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς για φοιτητές μηχανικούς, όπου λαμβάνουν μέρος τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
Η ομάδα «Κένταυρος» έγινε δεκτή φέτος σε τέσσερις διαγωνισμούς περνώντας με επιτυχία τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε.


Ωστόσο ο απαιτητικός διαγωνισμός της Τσεχίας ήταν αυτός που την κέρδισε και έτσι μετά από μια χρονιά εντατικής δουλειάς, η ομάδα του «Κενταύρου» έδωσε το «παρών» στην Τσεχία.
Ο διαγωνισμός FS Czech Republic στον οποίο συμμετείχε η Centaurus Racing Team- με την υποστήριξη της Aegean Airlines - πραγματοποιήθηκε από τις 1 έως τις 5 Αυγούστου 2017, στο Μοστ της Τσεχίας. Η Centaurus Racing Team, περνώντας επιτυχώς όλο τον τεχνικό έλεγχο που απαιτούν οι προδιαγραφές της διοργάνωσης, αγωνίστηκε με το μονοθέσιο Thireus R.
Ιδιαίτερα δυνατή ήταν η παρουσία της ομάδας στα στατικά αγωνίσματα καθώς και στην παρουσίαση της κοστολόγησης και του σχεδιασμού του μονοθέσιου στα οποία κατέλαβε την 25η και την 21η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 50 ομάδες από πανεπιστήμια παγκόσμιας φήμης. Στην παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου οι κριτές είχαν το ρόλο των επενδυτών και έπρεπε να πειστούν ώστε να επενδύσουν στην ιδέα που τους παρουσίαζε η διαγωνιζόμενη ομάδα.
Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Centaurus Racing Team κατέλαβε την 11η θέση, με εμφανή τον ενθουσιασμό των κριτών για την καινοτόμα ιδέα των φοιτητών.
Όσον αφορά στα δυναμικά αγωνίσματα ο Thireus R, με τους έμπειρους οδηγούς του, κατάφερε από την πρώτη στιγμή να περάσει επιτυχώς το acceleration και το skidpad. Στο αγώνισμα του autocross, ο δεύτερος οδηγός δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω τεχνικού προβλήματος. Το γεγονός αυτό δεν πτόησε την ομάδα, η οποία εντόπισε αμέσως και διόρθωσε την τεχνική βλάβη ώστε το μονοθέσιο να πάρει μέρος στο πιο απαιτητικό αγώνισμα, το Endurance. Ο Thireus R, για ακόμη μία φορά, δεν απογοήτευσε την ομάδα και τερμάτισε όπως προβλεπόταν στο Endurance. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αγώνισμα λίγες ομάδες το φέρνουν εις πέρας καθώς η απόσταση που πρέπει να καλύψουν τα μονοθέσια είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Τέλος, στη γενική βαθμολογία η ομάδα κατέλαβε τη 13η θέση ενώ στη κατανάλωση καυσίμου βγήκε 9η.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass