Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε εκκρεμότητα κόμβος Ραψάνης και διόδια στα Τέμπη

* Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον παράδρομο, συνεχίζονται σε Πλαταμώνα, Κορινό, Σκοτίνα * Τι απαντά η εταιρία στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων για τη σήμανση

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2017 22:22
Τοποθετήθηκε η σχετική σήμανση στην ΠΑΘΕ, η οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τα παράλια του νομού Τοποθετήθηκε η σχετική σήμανση στην ΠΑΘΕ, η οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τα παράλια του νομού

Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 31 Αυγούστου -όπως όριζε η σύμβαση- οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης στην παλαιά Εθνική Οδό, του παράδρομου ουσιαστικά στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, μήκους 13 χιλιομέτρων από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», με την έκδοση της βεβαίωσης περαίωσης εργασιών περιόδου μελετών και κατασκευών.

Για τις ανάγκες των εργασιών υπήρχε για μέρες σχετική ρύθμιση κυκλοφορίας. Οι υπολειπόμενες εργασίες ανακατασκευής και βαριάς συντήρησης της παλαιάς Εθνικής Οδού βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται μέσα στο φθινόπωρο. Οι εργασίες που απομένει να ολοκληρωθούν αφορούν ενδεικτικά στην ολοκλήρωση τοποθέτησης των ηχοπετασμάτων στο ύψος της Αιγάνης, οι ασφαλτικές εργασίες στο Τμήμα Σκοτίνας – Λεπτοκαρυάς, η ανακατασκευή της γέφυρας του Κορινού, καθώς και η μετατροπή του κόμβου της Σκοτίνας σε κυκλικό κόμβο. Επιπλέον, η διαπλάτυνση της κεντρικής οδού του Πλαταμώνα θα ξεκινήσει άμεσα, μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς οι εργασίες έχουν καθυστερήσει λόγω απαλλοτριώσεων και καθυστερήσεων στη μετατόπιση των Οργανισμών Κοινωνικής Ωφέλειας και συγκεκριμένα των δικτύων της ΔΕΥΑΝΟ και της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στη μεταφορά του σταθμού διοδίων από τον Πυργετό μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών, η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" αναμένει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες μεταφοράς του Σταθμού Διοδίων στα Τέμπη, όπως έχει συμφωνηθεί με το Δημόσιο. Με την έναρξη λειτουργίας του Σ.Δ. στα Τέμπη θα ισχύσουν και οι ελεύθερες διελεύσεις- εκπτώσεις για τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών αλλά και της Κοινότητας των Ευρυμενών, όπως αποφασίστηκε με το Δημόσιο. Εάν ο Σταθμός Διοδίων στα Τέμπη δεν λειτουργήσει όπως προβλέπεται, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» προφανώς θα διεκδικήσει αποζημίωση για διαφυγόντα έσοδα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Σύμβαση Παραχώρησης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Στο μεταξύ η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», απάντησε με επιστολή της στην εξώδικη όχληση - δήλωσή της Παλλαρισαϊκής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, η οποία διαμαρτυρόταν για την έλλειψη συγκεκριμένων εξόδων - κόμβων από τον αυτοκινητόδρομο προς παρακείμενες του έργου περιοχές, καθώς και για την απουσία πληροφοριακής σήμανσης τουριστικού περιεχομένου που να ενημερώνει τους χρησιμοποιούντες το έργο για τον τρόπο προσέγγισης περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την Εταιρία «η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και των σηράγγων έγινε σύμφωνα με τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές προβλέπουν κόμβους κάθε 20χλμ. κατά μέσο όρο. Όλες οι μελέτες έχουν εγκριθεί από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό και τις υπηρεσίες του Δημόσιου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της ελληνικής νομοθεσίας και της σύμβασης παραχώρησης. Για την κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη ο οδηγός για τα παράλια της Λάρισας εξυπηρετείται μέσω του πλήρους κόμβου του Πλαταμώνα και εν συνεχεία της Παλαιάς Εθνικής Οδού (περ. 9 χλμ). Στην παλαιά Εθνική Οδό δε έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης. Παρόλο όμως που η υποχρέωσή της Εταιρίας υλοποιήθηκε, για τη διευκόλυνση των χρηστών και κατόπιν επισήμανσης των τοπικών φορέων τοποθετήθηκε πρόσθετη σήμανση τουριστικού περιεχομένου. Επίσης οι πινακίδες με τις ονομασίες των σηράγγων πρόκειται να τοποθετηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην περιοχή της Ραψάνης, κατ’ εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης κατασκευάσθηκε ημικόμβος και όχι πλήρης κόμβος. Ακολούθησε, κατόπιν σχετικής προς τούτο συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο, η εκπόνηση νέας μελέτης για την κατασκευή πλήρους κόμβου αυτής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την παραπάνω συμφωνία, η εφαρμογή της μελέτης και μετατροπή του ημικόμβου σε πλήρη κόμβο προϋποθέτει την προγενέστερη μεταφορά του Σταθμού Διοδίων Πυργετού στα Τέμπη. Πέραν της μεταφοράς του σταθμού διοδίων και της ολοκλήρωσης της μελέτης, η κατασκευή του κόμβου είναι στην ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου».

Του Γιώργου Ρούστα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass