Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΝ. ΓΟΥΛΑΣ ΑΠΑΝΤΑ:

«Πάντα ήμουν αντικειμενικός, δίκαιος και γενναιόδωρος σε όλους»

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2017 16:25

Τον υπερκομματικό αλλά και γενικότερα «υπεράνω» χαρακτήρα, με τον οποίο λειτούργησε ως πρόεδρος του ΤΕΙ υπερασπίζεται ο Παν. Γούλας. Θεωρώντας ότι έχριζε απάντησης σχόλιο το οποίο δημοσιεύτηκε προ δεκαημέρου στα ‘’Ψιθυριστά’’ και υπογράφοντας ως πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο κ. Γούλας σημειώνει σε μακροσκελή επιστολή του:

«Η απάντησή μου στα σχόλια του δημοσιογράφου με τίτλο αντίφαση στα παραπολιτικά είναι η εξής: Έχω διαφορετική φιλοσοφία από τον δημοσιογράφο που έγραψε το κείμενο διότι: Ως πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και μετέπειτα Πρύτανης από την ψήφιση του Νέου νόμου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση (4485/2017), κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας μου λειτούργησα ως πρόεδρος ολόκληρης της Ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και όχι ως πρόεδρος μίας πολιτικής παράταξης, ή μιας ομάδας φίλων ή συγγενών. Η πόρτα του γραφείου μου ήταν ανοικτή για όλους οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς ραντεβού και χωρίς διακρίσεις. Κυρίαρχος στόχος μου ήταν η αναβάθμιση και η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, χωρίς μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, με διαφάνεια παντού και με δημοκρατική ευαισθησία σε όλους. Οι θέσεις μου ήταν πάντα σταθερές, με αναφορά στα συμφέροντα του συνόλου και όχι σε προσωπικές, μικροπολιτικές και μικροκομματικές αντιλήψεις. Πάντα ήμουν αντικειμενικός, δίκαιος και γενναιόδωρος σε όλους. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οι συνάδελφοί μου στις εκλογές Προέδρου το 2013 με ψήφισαν με το ποσοστό 83%. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο σχόλιο έχω τα τονίσω τα εξής:
* Δεν μου προτάθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε από την κ. Γεννηματά να είμαι σύμβουλος Παιδείας.
* Ξενάγησα ο ίδιος την κ. Φώφη Γεννηματά στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, η οποία δήλωσε ότι έμεινε ενθουσιασμένη από το έργο που επιτελείται.
* Ξενάγησα ο ίδιος τους βουλευτές: Μάξιμο Χαρακόπουλο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κώστα Μπαργιώτα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, τον κ. Γιάννη Τσιρώνη από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, τους Ψαριανό και Μαυρωτά του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Παρέστην στην ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη σε εκδήλωση φοιτητών της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.
* Ξενάγησα ο ίδιος τους περισσότερους Δημάρχους της Θεσσαλίας, Επιμελητήρια, Αντιπροσωπείες Εξωτερικού, Ιδιώτες, τη Σύνοδο Προέδρων ΤΕΙ Ελλάδας, τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων: Θεσσαλίας και Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ.τλ.
Όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξή μου που αφορούν στις ευχαριστίες μου στον κ. Γαβρόγλου, είναι ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων στις 4 Αυγούστου 2017 για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, για τις οποίες αγωνισθήκαμε πολλά χρόνια. Βεβαίως τονίσαμε και τις βασικές διαφωνίες μας οι οποίες είναι οι εξής:
1) Το ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή των Αντιπρυτάνεων.
2) Ο τρόπος λειτουργίας των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων και
3) Τα μεγάλα ποσοστά της συμμετοχής των φοιτητών σε διάφορα όργανα διοίκησης.
Βεβαίως η Παιδεία μου και ο πολιτικός μου πολιτισμός, μου έδωσαν το θάρρος και την τόλμη να ευχαριστήσω τον κ. Γαβρόγλου για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες αγωνίσθηκα επί σειράν ετών. Ως πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας ευχαρίστησα οποιονδήποτε βοήθησε το ίδρυμά μας, χωρίς να σκεφτώ σε ποιο κόμμα ή παράταξη είναι αυτός που μου προσφέρει τη βοήθεια».
(σ. σ. Υπενθυμίζεται απλώς ότι το προφανώς διαφορετικής φιλοσοφίας από την απάντηση του κυρίου Πρυτάνεως σχόλιο ανέφερε τα εξής:
*ΕΛΑΦΡΩΣ παραξενεμένοι στην παρέα των Λαρισαίων διάβαζαν στην εφημερίδα τη Φώφη Γεννηματά να απαξιώνει εντόνως τον υπουργό Παιδείας και να απορρίπτει σκαιότατα τις προτάσεις του επί των εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια. Σε άλλη σελίδα διάβαζαν τους διθυράμβους του Παν. Γούλα υπέρ του ιδίου υπουργού, για την πολιτική του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως γνωστόν ΠΑΣΟΚ κι ο απελθών πρόεδρος του ΤΕΙ, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε πρύτανη τις τελευταίες μέρες. Γι’ αυτό άραγε έκοψε και το μουστάκι;
-Αντίφαση; Πώς τοποθετείται το ΠΑΣΟΚ; Ποιοι είναι τελικά οι σύμβουλοι Παιδείας της Φώφης;
-Μα το είδατε. Ο Γούλας έγινε πρύτανης απ’ τον Γαβρόγλου, οι συνάδελφοί του στο ΤΕΙ γίνονται καθηγητές πανεπιστημίου. Μέλι θα στάζουν γι’ αυτόν.    Ζ.)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass