ΚΗΔΕΥΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΝΙΚ. ΜΠΡΑΖΙΩΤΗΣ

Ενσάρκωνε την έννοια του μαχόμενου δικηγόρου

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 16:12

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσε χθες πλήθος Λαρισαίων τον επίτιμο δικηγόρο Νικόλαο Μπραζιώτη που απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου ενώ στη ζωή και στην προσφορά του στη δικηγορία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Δημήτρης Κατσαρός, εκφωνώντας τον επικήδειο.
Για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «ο Νικόλαος Μπραζιώτης ήταν αυτό που λέμε γεννημένος δικηγόρος. Εργασιομανής και τελειομανής. Ενσάρκωνε στον απόλυτο βαθμό την έννοια του μαχόμενου δικηγόρου.
Άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης, αλλά και εξαιρετικός στην εφαρμογή. Ασχολήθηκε με την ίδια επιτυχία με πλήθος και μεγάλη ποικιλία υποθέσεων. Σε όλα τα δικαστήρια, στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο φάκελος της δικογραφίας που σχημάτιζε ο Νικόλαος Μπραζιώτης είχε τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα. Την υπολόγιζε τόσο ο αντίδικος όσο και το Δικαστήριο.
Με ό,τι καταπιανόταν απέπνεε επιμέλεια και αρτιότητα. Οι αγωγές του, οι προτάσεις του, τα ένδικα μέσα, τα δικόγραφά του, θα παραμείνουν στο διηνεκές αξεθώριαστα δείγματα δικηγορικής τελειότητας. Ο γραπτός του λόγος ήταν μοναδικός. Εμπλουτισμένος με δυνατό λεξιλόγιο, βγαλμένος μέσα από τον θησαυρό της ελληνικής γλώσσας τον οποίο είχε κατακτήσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να παραλείψει την προβολή νομικού ή πραγματικού ισχυρισμού.
Είχε ακόμη ένα ανεπανάληπτο χάρισμα ως δικηγόρος. Μια αντικειμενικά χαμένη υπόθεση, μπορούσε να τη μετατρέψει με το δικηγορικό του ταλέντο και την ευφυΐα του, όχι μόνο ευπροσώπως υποστηρίξιμη αλλά και δυνητικά επιτυχή. Εξίσου χαρισματικός ήταν και στην ποινική δικηγορία. Με χαρακτηριστική φωνή ποινικολόγου, πρωταγωνιστούσε στο ακροατήριο και έδινε τον δικό του τόνο στην ατμόσφαιρα με τη ρητορική του ικανότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass