ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Συλλαλητήριο κατά των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 15:24

Οι Πανθεσσαλικές Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις συμμετέχουν στο 10ημερο δράσης των οργανώσεων των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις «ενάντια στις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία. Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα. Ακολουθούν: Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά - αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας. Την 13η και τη 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά μας στην υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη 18% με τη «προσωπική διαφορά» και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας φάει και το υπόλοιπο καρβέλι κατά τη προσφιλή της πρακτική, πετάει λίγα ψίχουλα στο τραπέζι που και αυτά τα είχε αφαιρέσει από εμάς (όπως την παρακράτηση για την υγεία), με τη συνδρομή και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η είδηση δεν είναι τα ψίχουλα αλλά το υπόλοιπο του καρβελιού που ετοιμάζεται να μας πάρει. Το αίτημά μας είναι να καταργηθεί κάθε κράτηση για την υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη. Είμαστε και μένουμε στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο. Ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και απαλλάσσουν την κυβέρνηση και ψαρεύοντας σε θολά νερά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass