ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Θ.

Πρόκληση: Η υγιής γήρανση και η παράταση ζωής

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 16:14

Περίπου το 1/3 των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών. Η περιεγχειρητική νοσηρότητα και θνητότητα σε αυτούς τους ασθενείς είναι μεγάλη λόγω της ηλικίας, αλλά και των χρόνιων νοσημάτων που αυτοί εμφανίζουν.

 Για τον λόγο αυτό χρειάζονται ειδικές στρατηγικές αναισθησίας και κατάλληλη προετοιμασία για να υπάρξει καλή έκβαση των ασθενών μετά τη χειρουργική επέμβαση. Και μιλώντας για καλή έκβαση εννοούμε: ο γηριατρικός ασθενής να επιστρέψει στην οικία του χωρίς ανικανότητα και με υψηλή γνωσιακή, σωματική και κοινωνική λειτουργικότητα.
Η Αναισθησιολογική Κλινική επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ευαισθησία για την Τρίτη Ηλικία διοργανώνει τη διημερίδα «Περιεγχειρητική διαχείριση του γηριατρικού ασθενούς: Σύγχρονες απόψεις» την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ. Η διημερίδα έρχεται σαν συνέχεια της εκδήλωσης της Κλινικής, που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Κ.Α.Π.Η. στις 26 Απριλίου με θέμα «Ο πόνος στην Τρίτη Ηλικία. Υπάρχει λύση;»
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ αναισθησιολόγων, ιατρών άλλων ειδικοτήτων καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας και δυνατότητα γνωριμίας με νέες τεχνικές και συστάσεις, έτσι ώστε όλοι να εναρμονιστούμε με τις σύγχρονες τάσεις για το γηριατρικό ασθενή, να βελτιώσουμε την έκβασή του και βέβαια τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια και διαλέξεις. Η εγγραφή είναι δωρεάν, ενώ η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Βορείου Ελλάδας, του Ινστιτούτου Αγγειακών Παθήσεων και του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass