«Έφυγε» η οδοντίατρος των φτωχών

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2017 15:14

Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών και κηδεύτηκε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου η Ευφροσύνη Ιωαννίδου-Ζαχαρούλη, η οποία είχε ιδρύσει την πρώτη δημόσια οδοντιατρική μονάδα στη Θεσσαλία, που λειτούργησε στο ΓΝΛ πριν ακόμη υπάρξει το ΕΣΥ. Η Λαρισαία οδοντίατρος ήταν σύζυγος του επί σειρά ετών προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Βασίλη Ζαχαρούλη.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Νίκος Κουτσομάρκος, διάδοχός της στη διεύθυνση του Οδοντιατρείου του ΓΝΛ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με την ευρυμάθειά της και την επιστημονική της κατάρτιση εμψύχωνε και ενίσχυε την αυτοπεποίθηση των νεότερων συναδέλφων της ενώ ταυτόχρονα η απλότητα και η σεμνότητα όπως και ο ορθολογισμός που τη διέκριναν ήταν στοιχεία προς αφομοίωση. Η καταγωγή της από τη Μακεδονία της προσέδιδε μια άλλη φιλοσοφική προσέγγιση των πραγμάτων. Δεν ενδιαφερόταν για τα μικρά και τετριμμένα παρά για τα μεγάλα και ουσιώδη. Εκεί φαινόταν η διαφορά. Η Ευφροσύνη Ζαχαρούλη υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της νοσοκομειακής Οδοντιατρικής σε μια εποχή που δεν είχε εφαρμοστεί το ΕΣΥ διότι ίδρυσε και λειτούργησε την πρώτη Δημόσια Οδοντιατρική Μονάδα στο Κουτλιμπάνειο Νοσοκομείο, μοναδική σε όλη τη Θεσσαλία. Η προσφορά της ήταν τεράστια και ανεκτίμητη για τους άπορους και κατετρεγμένους ασθενείς που έβρισκαν απαντοχή, ανακούφιση και περίθαλψη από τα χέρια της. Τους πρόσεχε και τους περιποιόταν μέσα από την καθαρή Ιπποκράτεια αντίληψη την οποία διακόνησε με ευλάβεια και αξιοσύνη. Άριστη επιστήμων, άνθρωπος με χαμηλό προφίλ, φίλη του μέτρου και της σύνεσης, ευτύχησε στη ζωή επειδή με τον σύντροφο της, Βασίλη, αποτέλεσαν ένα ταιριαστό ζευγάρι και με επιτυχία αφοσιώθηκαν στην ανατροφή και τη μόρφωση της Δανάης και του Αχιλλέα. Τα τέσσερα εγγονάκια είναι το επιστέγασμα της ευτυχίας και θα τη θυμούνται ως μια εξαιρετική γιαγιά. Εμείς θα τη θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη και θα προβάλλουμε στους απογόνους μας εκείνα που δίδασκε με τη στάση ζωής της. Ήθος και αξιοπρέπεια σύνεση και συνέπεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass