ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ, ΠΛΗΝ ΖΟΥΡΑΡΙ- Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαφωνία Κόκκαλη με τη διάταξη περί αλλαγής φύλου

* «Ανοίγει η «πόρτα» για υιοθεσία τέκνου από ετερόφυλα ζευγάρια που στην ουσία θα είναι ομόφυλα, γεγονός που αντίκειται στο Σύνταγμα, στον αστικό κώδικα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων των παιδιών, η οποία ευθέως και όχι πλαγίως ορίζει πως η οικογένεια ορίζεται από άνδρα και γυναίκα», αναφέρει σε δήλωσή του.

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2017 22:46
Διαφωνεί ριζικά με τη διάταξη –όχι επί της αρχής του σχεδίου νόμου- περί επιλογής φύλου ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διαφωνεί ριζικά με τη διάταξη –όχι επί της αρχής του σχεδίου νόμου- περί επιλογής φύλου ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Την αντίθεσή του, με νομικά επιχειρήματα, στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην αλλαγή φύλου, εκφράζει, με δήλωση του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, διευκρινίζοντας ότι διαφωνεί μόνο με την παραπάνω διάταξη και όχι επί της αρχής, στο σύνολο του νομοσχεδίου.

Ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας, σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις των ΑΝΕΛ (μόνο ο υφυπουργός Κ. Ζουράρις διαφοροποιείται και εμφανίζεται θετικός), ενημέρωσε για τη στάση του τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρές διαφωνίες στις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλλου και μάλιστα από την ηλικία των 15 ετών υπάρχουν όχι μόνο στις τάξεις των ΑΝΕΛ αλλά και σε βουλευτές της Κεντροαριστεράς, κυρίως της επαρχίας, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει στο κυβερνητικό επιτελείο τις επιφυλάξεις τους. Όσο αυτές οι φωνές θα αυξάνονται, τόσο θα πιέζεται η κυβέρνηση, ενώ χθες ακούγονταν έντονα ότι ίσως το επίμαχο νομοσχέδιο δεν θα έλθει στη Βουλή προς ψήφιση την Τρίτη, οπότε είναι προγραμματισμένο, αλλά αργότερα, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση και να εξεταστούν τα σενάρια επιμέρους τροποποίησης των σχετικών διατάξεων.

Εάν πάλι το σ.ν. έλθει κανονικά στη Βουλή την Τρίτη, τότε ο Β. Κόκκαλης ίσως βγει από τη δυσάρεστη θέση να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική θέση, καθώς την ίδια ώρα θα παρίσταται στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα διεξάγεται στη Λάρισα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Αναλυτικότερα η επίμαχη δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη έχει ως εξής: «Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του κάθε ανθρώπου είναι αναφαίρετο και αυτονόητο σε κάθε υγιή δημοκρατία, εφόσον όμως δεν αντίκειται σε θεμελιώδεις διατάξεις όπως το Ελληνικό Σύνταγμα το οποίο προστατεύει τον θεσμό της οικογένειας σύμφωνα με τα επικρατούντα χρηστά ήθη και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού. Συγκεκριμένα, με τις εν λόγω διατάξεις ανοίγει η «πόρτα» για υιοθεσία τέκνου από ετερόφυλα ζευγάρια που στην ουσία θα είναι ομόφυλα, γεγονός που αντίκειται στο Σύνταγμα, στον αστικό κώδικα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων των παιδιών, η οποία ευθέως και όχι πλαγίως ορίζει πως η οικογένεια ορίζεται από άνδρα και γυναίκα. Επιπρόσθετα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο προβληματισμός για το κατά πόσον ένα παιδί – έφηβος μόλις 15 ετών, διαθέτει την επάρκεια κρίσης που απαιτείται για να ληφθεί μία τόσο σημαντική απόφαση για τη ζωή του. Πολλώ δε μάλλον, όταν η ίδια η πολιτεία δεν επιτρέπει το δικαίωμα ψήφου σ' αυτή την ηλικία, αναγνωρίζοντας καταφανέστατα την έλλειψη της προαναφερθείσας κριτικής ικανότητας. Για τους παραπάνω λόγους διαφωνώ με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην αλλαγή φύλου».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass