ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Δεσμεύσεις Γεωργιάδη για κρασί και φέτα

* Προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2018

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2017 22:26

Τη βεβαιότητά του ότι πολύ σύντομα ο Κυριακός Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση σημείωσε με έμφαση σε ομιλία του στον Τύρναβο ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και κάλεσε τα στελέχη και φίλους του κόμματος και τους πολίτες γενικότερα να είναι σε εγρήγορση γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα, μέσα στο 2018 και γιατί η οικονομία δεν αντέχει άλλο τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στον Τύρναβο προσκεκλημένος σε εκδήλωση στο «Κτήμα Βρύση» προσωπικά από τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Αστέριο Ροντούλη και σε ένα θερμό από παλμό ακροατήριο μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρει ότι είμαι εδώ, στον Τύρναβο, προσκεκλημένος του Στέλιου Ροντούλη και σας στέλνει τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς».

Κατά την προσφώνησή του, ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε σε μια δέσμη προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο γεωργοκτηνοτροφικός κόσμος, ζητώντας από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. να δοθούν στα ζητήματα αυτά ευκρινείς απαντήσεις στο προσυνέδριο του κόμματος, που θα γίνει προσεχώς στη Λάρισα και το οποίο θα επικεντρωθεί στα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ροντούλης ζήτησε την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας φόρος αναποτελεσματικός για τα ταμεία του κράτους και αντιαναπτυξιακός για τον κλάδο της οινοπαραγωγής, επανέφερε το μεγάλο θέμα της διεθνούς προστασίας της φέτας ως προϊόντος ΠΟΠ , χωρίς παραθυράκια που θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από χώρες εκτός Ε.Ε., επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης και περαιτέρω ανάπτυξης της παραγωγής του χύμα τσίπουρου, τονίζοντας μάλιστα εμφατικά το "δέσιμο" που υφίσταται μεταξύ των αμβύκων και της αμπελοκαλλιέργειας, και τέλος διατύπωσε το αίτημα ενίσχυσης των παραγωγών που πλήττονται από το εμπάργκο γεωργικών προϊόντων της Ρωσίας, υπενθυμίζοντας την οικονομική στήριξη που στις αρχές του 2015 είχε δοθεί στους ροδακινοπαραγωγούς μέσω του de minimis.

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός, προφανώς για να υποδηλώσει τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στις παρατηρήσεις του, έδωσε συμβολικά στον κ. Γεωργιάδη ένα όμορφα διακοσμημένο καλάθι που περιείχε κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, χύμα τσίπουρο από τοπικούς άμβυκες, φέτα τυρί από τυροκομείο του Τυρνάβου, συνοδεία αχλαδιών και ροδάκινων από τοπικούς οπωρώνες, μια χειρονομία που φάνηκε να ευχαρίστησε πολύ τον κ. αντιπρόεδρο της Ν.Δ. αφού δήλωσε ότι είναι μια ευκαιρία να κάνει ασκήσεις γευσιγνωσίας με το περιεχόμενο του καλαθιού.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στα όσα είπε λίγο πριν ο κ. Ροντούλης πήρε ξεκάθαρες θέσεις για τον Ειδικό Φόρο στο Κρασί σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει αμέσως τον φόρο και κάλεσε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργησή του τώρα.

Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα της φέτας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Αποστόλου για τους λανθασμένους χειρισμούς του στο ζήτημα επειδή έχασε την προθεσμία για ένσταση στο Συνέδριο που έγινε, σε ό,τι αφορά τη «φέτα Καναδά».

Σημείωσε για το θέμα της φέτας πως όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση θα προωθήσει την πρόταση των φορέων στην επαναδιαπραγμάτευση του 2019. Τότε το ζήτημα θα τεθεί όπως πρέπει από την κυβέρνηση πλέον της Ν.Δ. και αυτά είπε χακτηριστικά «δεν είναι θέσεις Γεωργιάδη αλλά θέσεις Ν.Δ. και Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σε ό,τι αφορά στο χύμα τσίπουρο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε τους παραγωγούς να συνεχίσουν να το παράγουν άφοβα καθώς και να συνεχίσουν να επενδύουν σ’ αυτό, κόντρα στα όποια συμφέροντα.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης έκανε εκτενή αναφορά στο μέγα ζήτημα για τη Θεσσαλία που είναι η εκτροπή του Αχελώου, άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση σημειώνοντας επίσης ότι τριάντα χρόνια τώρα οι άνθρωποι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσαν την εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία και συνεχίζουν. Για ένα έργο που δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια. Το έργο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί για να λυθεί το πρόβλημα του νερού στη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις αφού επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018 και θα αναδείξουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, τόνισε χαρακτηριστικά: « Οι εκλογές το 2018 είναι πολύ κρίσιμες γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει και την τελευταία ψήφο που μπορεί. Πρέπει να έχουμε δύναμη να πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για το καλό της χώρας χωρίς να γίνουμε υποκείμενα εκβιασμού.

Γενικά, ήταν μια εξαιρετική, από άποψη οργάνωσης και προσέλευσης κόσμου, εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συνδαιτυμόνες και στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Παρευρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δράσης Πολιτών» κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος και Θεόδωρος Λάππας, μέλη του συνδυασμού και πρόσωπα που υπηρέτησαν την Τ.Α. στο παρελθόν και πολλοί δημότες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass