ΣΕ ΟΜΩΝΥΜΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γιορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 15:20

Το διήμερο 20 – 21 Νοεμβρίου η Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής πανηγυρίζει για την Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Οι πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου απόγευμα: Ώρα 18:00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου πρωί και ώρα 7:30 ο πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Απόγευμα, ώρα 17:00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Παναγίας. Η Επιτροπή καλεί «τους ευσεβείς και φιλέορτους χριστιανούς να προσέλθουν στις Πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες, τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου».

* Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί ιερά κατανυκτική αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου σήμερα Δευτέρα το βράδυ από τις 20:30 έως τις 00:30. Στη Θεία Λειτουργία θα αποδώσουν τους ύμνους χορός νέων ιεροψαλτών ενώ θα μπορέσουν να προσέλθουν και ενδιαφερόμενοι να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

* Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη Λαρίσης, σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ..-1.00 π.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην αγρυπνία μπορούν να έλθουν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 7.30μ.μ., με τιμή εισιτηρίου 5.00 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ:6976-680339, κ. Ευαγγελία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010.

* Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ελασσόνα, στη συνοικία «Αμπελοκήπων» («Βαρόσι»), με τις καθιερωμένες διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, σήμερα Δευτέρα 20 και αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Τη Δευτέρα (παραμονή της εορτής), το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, στο προαύλιο του εορτάζοντος Ναού, στη μνήμη του εκτελεσθέντος κληρικού – ήρωα αείμνηστου Νεομάρτυρα αρχιμανδρίτη Νεοφύτου Σάρρου(εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, τον Σεπτέμβριο του 1943).

Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής.

* Mε την ευκαιρία της μεγάλης Θεομητορικής γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η τοπική Εκκλησία στον Αμπελώνα ετοιμάζεται να γιορτάσει πανηγυρικά την είσοδο της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικότερα στον καθεδρικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής από τις 9 το βράδυ μέχρι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, ενόψει της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων. Αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Θεομητορικής γιορτής, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα.

* Αύριο Τρίτη 21η Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα Μεσοράχης του Δήμου Κιλελέρ.

Τη Δευτέρα 30/11/2017 παραμονή της εορτής στις 18.00 θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ανήμερα της εορτής στις 07:30 π.μ. θα τελεστή όρθρος και στις 09:00 π.μ. θεία λειτουργία με αρτοκλασία-ύψωμα προς τιμή των Εισοδίων της Θεοτόκου και ομιλία από Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass